Add new comment

IDPs get carpet-weaving equipment

 
شبرغان (پژواک،٥ سنبله۹۲): برای ٢٢٥ خانوادۀ آسیب دیده از جنگ در ولايت جوزجان، مواد تارریسی و ماشین های آن، به هدف بازتوانی اقتصادی توزیع شد.
این مساعدت، امروز از طرف ریاست عودت مهاجرین و حمایت مالی کميسارى عالى ملل متحد در امور پناهندگان UNHCR، براى خانواده هايى که در دوسال اخير از ولسوالی هاى قوش تپه و درزآب به شهرشبرغان  مرکز جوزجان آمده اند، صورت گرفت.
انجنیر عبدالکریم ریيس عودت مهاجرین جوزجان، به آژانس خبرى پژواک گفت که برای زنان این خانواده ها یک پایه ماشین، چوکی، دو بوری پشم گوسفند و بُز، یک سبد و یک  سطل توزیع شده است.
 وى افزود که برای زنان زیر پروگرام کاری، قبلاً در مورد چگونگی ریسیدن تار توسط ماشین، آموزش داده شده و مشکلات آنها درین راستا حل گردیده است.
رييس عودت مهاجرين جوزجان علاوه کرد که اين خانواده ها، قبلاً سروی گرديده و برای این پروگرام که پنجاه هزار دالر از سوى UNHCR کمک شده، انتخاب گردیده اند.
از تارريسى زنان، براى قالين بافى استفاده ميشود و ازآن، قالين با کيفيت و مرغوب به دست مى آيد.
ولسوالى آقچۀ جوزجان يکى از ولسوالى هايى است که از حيث قالين بافى نام دارد. قالين، بيشتر توسط زنان و بخصوص در قريۀ چکش آن ولسوالى بافته ميشود که شهرت داخلى و بين المللى دارد.
زنانى که مواد تارريسى و ماشين را به دست آورده اند، آنرا براى تامين اقتصاد خود موثر ميدانند. 
 دلبر، باشنده قریه چقمه چقورولسوالی قوش تپه که از اثر جنگ های اخیر، خانه اش را ترک گفته وبا خانواده اش به شبرغان آمده است، گفت که قبلاً توسط دست تار میریسید و نمیتوانست بیش از یک کیلو تار بریسد؛ اما  حالا که ماشین در اختیار دارد، میتواند در یک روز پنج تا شش کیلو تار بریسد.
این خانم که چهار پسر ودختردارد، گفت که از بابت فروش فی کیلوی آن، ٨٠ تا ١٠٠ افغانی به دست آورد.
دلبر گفت: "پسرکلانم درشبرغان پلاستیک فروشی و آب فروشی میکنه؛ مگر پول ناچيز به دست مياره و با آن گزارۀ ما نميشه."
توردی خال، خانم ٥٥ ساله که با خانواده اش از ولسوالی درزآب به شبرغان متوارى گرديده، گفت که با این کار میتوانند اقتصاد خود را رشد بدهند.
وى، خواهان تداوم راه اندازی چنين پروگرام هايى از سوى دولت و موسسات کمک رسانى شد.
 فهیم همدرد سخنگوی کميساری سازمان ملل متحد در امورپناهندگان، در جوزجان ميگويد که راه اندازی این پروگرام در ولایات دیگر، موفقیت آمیز بوده و قراراست این پروگرام، بعد ازمدتى بازنگری و بررسی شود؛ تا نتایج کار به دست آید.
به گفتۀ او، اگراین پروگرام موفقیتی درقبال داشت، توسعه داده خواهد شد.
قابل ذکر است که سال گذشته نیز برای بیش از٢٠٠ خانوادۀ بیجاشده و آسیب دیده از جنگ و حوادث طبیعی در جوزجان؛ ماشین های تارریسی، خياطى و ضمایم آن توزیع گردیده بود.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.