Data Gathered Date: 

Sunday, September 22, 2013 - 14:30

زرنج( پژواک، ٢٧ سنبله ٩٢):باشندگان  مرکز ولايت نيمروز از نبود آب صحى آشاميدنى و باشندگان ولسوالى ها از خشکسالى شکايت دارند.
ولايت نيمروز که در جنوب کشور در سرحد با ايران و پاکستان موقعيت دارد، داراى دشت هاى وسيع است ؛ اما ذخاير آب آن  خيلى کم است.
يکتعداد باشندگان اين ولايت مى گويند که  آب زير زمينى اين ولايت نمکى و قابل استفاده نيست که از اثر  آن با مشکلات گوناگون مواجه شده اند.
 
 باشندگان مرکز اين ولايت مى گويندکه  مشکل عمده و اساسى آنها نبود آب صحى آشاميدنى ميباشند که يک ليتر آب را به يک افغانى  ميخرند.
حاجى مسعود يکى از سران قومى اين ولايت مى گويند، هر چند درياى هلمند از شهر زرنج به سوى ايران  ميگذرد؛ اما مسوولين دولتى نتواسته که آب آشاميدنى در جريان ده سال گذشته به مردم اين ولايت تهيه نمايند.
وى به آژانس پژواک گفت، درجۀ حرارت اين ولايت درفصل تابستان   تا ٥٠ درجه ميرسد ، آب دريا هلمندکم و مردم با قلت آب مواجه ميشوند.
 
 گل احمد يکى از باشندگان ديگر شهر زرنج نيز از نبود آب شکايت دارد و مى افزايد که روزانه ٥٠٠ تانکر آب  از درياى لشکرى هلمند مى آورند؛ اما در هنگام کمبود آب دريا، آن را دريافت کرده نمى تواند.
نور احمد باشندۀ ديگر شهر زرنج مى گويد که درياى بزرگ هلمند به ايران ميرود،  اما آنها دربدل آن  صرف يک نل چهار انچه به زرنج داده که حتى دو انج آب نيز ندارد.
 
 وى به آژانس پژواک گفت که اين آب نيز مورد استفاده مقامات دولتى،دواير دولتى و زورمندان قرار ميگيرد و مردم عام از آن استفاده کرده نمى توانند.
 
خليل الرحمن اسد، رييس انکشاف دهات نيمروز مى گويد که کار يک پروژه آب که ١٢ ميليون دالر مصرف دارد، آغاز کرده است.
 
 وى به آژانس پژواک گفت، ٦٠ درصد کار اين پروژه تکميل گرديده که با تکميل شدن آن دو صد هزار تن از آب بهرمند خواهند شد.
 
اماحاجى جمعه، باشندۀ شهر زرنج مى گويد که  کار اين پروژه بسيار به کندى پيش ميرود و فکر نمى کند که درسال آينده تکميل شود.
 
علاوه بر شهر زرنج باشندگان ولسوالى هاى اين ولايت نيز از نبود خشکسالى ها شکايت دارند.
 
 محمود باشندۀ ولسوالى کنگ مى گويد که در حدود  ٢٠ هزار مواشى از اثر کمبود آب و نبود بارش ها در جريان چهار ماه گذشته هلاک گرديده است.
وى به آژانس پژواک گفت، در حدود ٨٠ درصد مواشى مالداران از بين رفته است.
  غلام سخى باشندۀ ديگر اين ولسوالى مى گويد که مالدران اين ولسوالى به علت نبود علف، خارها را ميده کرده و آن را به مواشى خود ميدهند.
سخى مى افزايد که علاوه بر آن  در حدود ٣٠٠ خروار گندم کشت شده دهاقين ديگر اين ولسوالى از بين رفته است.
 اما باشندگان ولسوالى چهار برجک از نبود محاکم در اين ولسوالى شکايت دارند و مى افزايد که آنها مشکلات حقوقى خود را به وقت حل کرده نمى توانند.
حاجى يوسف باشندۀ اين ولسوالى به آژانس پژواک گفت که در جريان ٢٤ سال گذشته، محاکم اين ولسوالى مسدود شده و مردم براى کارهاى حقوقى خود به مرکز ميروند.
 موصوف افزود، کرايه رفت آمد يک تن ٢ هزار افغانى ميشود.
تعداد ديگر باشندگان اين ولايت از نبود امنيت، هنگام سفر به مرکز کشور    شکايت دارند و مى افزايد که از طريق زمين نا امنى است و از طرف هوا پرواز مناسب وجود ندارد.
 حبيب الله باشندۀ ولسوالى  زرنج مى گويد، گاه گاه يک شرکت هوايى پرواز هاى خود را به اين ولايت آغاز؛ اما با گذشت چند ماه دوباره مسدود ميشود که مردم را با مشکلات زياد مواجه ساخته اند.