رحمت الله نبیل:
رحمت الله نبیل، متولد سال ۱۳۴۸ در ولسوالی جغتوی ولایت میدان وردک می باشد. وی فارغ التحصیل رشتۀ انجنیری ساختمانی است و به لسان های پشتو، دری و انگلیسی مسلط است.
نبیل در نهادهای مختلف دولت جمهوری اسلامی افغانستان، انجام وظیفه کرده است و در سال ۱۳۸۳ به حیث معاون روابط داخلی شورای امنیت ملی افغانستان آغاز به کار نمود.
 وی سپس ریاست محافظت رئیس جمهور افغانستان (PPS) را بنیانگذاری نموده و ریاست آنرا به عهده گرفت.
 نبیل، در سال ۱۳۸۹ با کسب رای اعتماد اکثریت اعضای پارلمان به حیث رئیس عمومی امنیت ملی افغانستان انتخاب گردید و پس از دو سال، خدمت مجددا به سمت معاون شورای امنیت ملی تعيین گردید.
 در تکت انتخابتی رحمت الله نبیل، جنرال مرادعلی مراد از قوم هزاره که در سمت های مختلف وزارت های دفاع و داخله کار کرده، به حیث معاون اول؛ و مسعوده جلال از قوم تاجیک، وزیر پیشین امور زنان به حیث معاون دوم حضور دارد.
 
سید نورالله جلیلی:
جلیلی، یک فعال سیاسی است که از چندسال بدینسو در عرصه سیاسی فعالیت دارد.
خلیل رومان نویسنده و پژوهشگر، به عنوان معاون اول؛ و چراغ‌على چراغ داکتر و رئيس پوهنتون طبی چراغ، به عنوان معاون دوم جلیلی نیز ثبت‌نام کردند.
 
دوکتور فرامرز تمنا:
فرامرز تمنا متولد هرات؛ دارای دو سند دکتورا در رشته های روابط بين الملل و مطالعات بين المللی به ترتیب از پوهنتون های تهران، و جواهر لعل نهروی هندوستان مى باشد.
وی مدت ۱۰ سال تجربه تدریس در پوهنتون هاى مختلف کشور را دارد و همچنان چندین سال به حیث رئیس مطالعات استراتیژیک وزارت امور خارجه کار نموده است.
دکتور فرامرز تمنا، از سال ۲۰۰۲ منحيث دیپلمات در وزارت امور خارجه، به حیث معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایفای وظیفه کرده  ودر سال ۲۰۰۸ و بعد از یک دوره کار ديپلماتیک، به عنوان متخصص امور فرهنگى در سازمان همکاری های اقتصادی منطقه يى(ایکو) نيز کار نموده است. نویسنده دو کتاب تحقیقاتی و ٣٠ مقاله عملی تحقیقی می باشد.
در تکت انتخاباتی دوکتور فرامرز تمنا؛ سیدقیاس سعیدی از قوم پشتون  به حیث معاون اول و محمد امین رشادت از قوم هزاره به حیث معاون دوم، حضور دارد.
 
شیدا محمد ابدالی:
شیدا محمد ابدالی با معاونت اول «عبدالبصیر سالنگی»؛ و معاونت دوم «ذوالفقار امید» وارد رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۸ شده است.
وی سفیر پیشین افغانستان در هند بود و نزدیک به ۶ سال در این سمت باقی ماند و با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری، از سمتش استعفا کرد. 
 
 احمد ولی مسعود:
احمد ولی مسعود، برادر احمدشاه مسعود، در سال ۱۳۴۳ خورشیدی در شهر کابل متولد شده است.
مسعود، در رشتۀ مطالعات دیپلماتیک از پوهنتون وست منیستر بریتانیا ماستری دارد. وی رئیس بنیاد   احمدشاه مسعود و رئیس جریان وفاق ملی است.
او پس از تحصیل، به رهنمایی فرمانده احمدشاه مسعود، فعالیت سیاسی را در خارج به حمایت از مجاهدین آغاز کرد که با رویکار آمدن حکومت به رهبری برهان الدین ربانی، آقای مسعود به افغانستان آمد و اندکی بعد به صفت دیپلمات سفارت افغانستان در لندن، به بریتانیا برگشت و زمانی هم سفیر افغانستان در بریتانیا بود.
وى با شعار "تغییر" وارد کارزار انتخابات افغانستان شده است؛ فریده مهمند وزیر پیشین تحصیلات عالی افغانستان را به صفت معاون نخست؛ و عبداللطیف نظری استاد پوهنتون را به صفت معاون دوم خود معرفی کرده است.
 
نورالرحمن لیوال:
نور رحمان لیوال تجار افغان و مالک یکی از شرکت‌های تکنالوژى معلوماتى، از جمله افرادی بود که در آخرین دقایق مهلت ثبت نام، برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
نورالرحمان لیوال نیز با معاونت اول «عبدالهادی ذوالحکمت»؛ و معاونت دوم «یحیی ویار» برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.
 
انجنیر محمدشهاب حکیمی:
انجنیر محمدشهاب حکیمی، دورۀ لیسانس را در پوهنځى زراعت پوهنتون کابل به پايان رسانيده و سند ماستری در رشتۀ اداره  را از پوهنتون امريکایی (PSU) در اسلام آباد پاکستان به دست آورده است.
موصوف، براى چندين سال به حيث رئیس موسسه ماین پاکی (MDC)، رئيس نهضت افغانهای مبارزه علیه ماین و استاد پوهنځی زراعت پوهنتون کابل ايفاى وظيفه کرده است.
در تکت انتخاباتی حکیمی،. عبدالعلی سرابی به حیث معاون اول؛ و نورالحبیب حصیر به حیث معاون دوم حضور دارد.
 
 محمد اشرف غنی:
محمد اشرف غنی، در سال ۱۳۲۸ هـ ش در ولایت لوگر به دنیا آمد؛ او از پشتون های قبیله احمدزی است که  دورۀ ابتدایی مکتب را در لوگر سپری نموده و از لیسۀ حبیبیۀ کابل فارغ التحصیل گردید.
موصوف، سند لیسانس و ماستری را در رشتۀ علوم سیاسی از پوهنتون امریکایی بیروت، سپس سند ماستری دوم را در رشتۀ روابط بین الملل از پوهنتون کلمبیا و بعد از آن، دکتورای خویش را در رشته مردم‌شناسی نیز از همین پوهنتون به دست آورده است.
وی همچنان دارای دو سند دکتورای افتخاری از پوهنتون امریکایی اسکرانتن و پوهنتون کانادایی گلف می باشد.
محمد اشرف غنی، در سال ۱۳۵۳ در بخش انسان‌شناسی پوهنځی علوم اجتماعی پوهنتون کابل، تدریس نموده و بین سال‌های ۱۳۶۲-۱۳۷۰ درپوهنتون اورهوس دنمارک و پوهنتون‌های معتبر امریکا از جمله بریکلی و جانزهاپکنز، به صفت استاد ایفای وظیفه نموده است.
محمد اشرف غنی، در سال ۲۰۰۲ میلادی، ابتدا به عنوان  مشاور ویژه نمایندۀ سرمنشى سازمان ملل متحد در امور افغانستان آغاز به کار کرد، که با شکل گیری حکومت جدید به حیث مشاور ارشد حامدکرزی، وزیر مالیه  و رئیس هماهنگ کننده کمک های بین المللی در کشور کار نموده است.
نخسین بار در سال ۲۰۰۹ در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد که با کسب سه درصد آرا بعد از حامدکرزی داکترعبدالله و رمضان بشردوست قرار گرفت و نتوانست به ریاست جمهوری برسد وسپس در دور دوم حکومت کرزی مسئولیت برنامه انتقال، مسئولیت های امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای افغان را بر عهده گرفت.
بالاخره در سال ۲۰۱۴ میلادی، بار دیگر با معاونت جنرال عبدالرشید دوستم از قوم ترک تباران به عنوان معاون اول و سرور دانش از قوم هزاره به عنوان معاون دوم، خود را نامزد ریاست جمهوری کرد که در یک رقابت تنگاتنگ با داکتر عبدالله، انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم رفت که به اساس یک تفاهمنامه با تیم داکتر عبدالله، رئیس جمهور حکومت وحدت ملی شد.
در تکت انتخاباتی محمد اشرف غنی، امرالله صالح از قوم تاجک ولایت پنجشیر که چندین سال رئیس عمومی امنیت ملی و اخیرا سرپرست وزارت داخله بوده، به حیث معاون اول و سرور دانش از قوم هزاره، عضو حزب وحدت اسلامی به حیث معاون دوم، حضور دارد.

داکتر عبدالله عبدالله:
داکتر عبدالله عبدالله در سال ١٣٣٨ هجرى شمسى در کابل، متولد گرديده است.
وى از ليسۀ نادريۀ  شهر کابل در سال   ١٣٥٥ فارغ و در سال ١٣٦٢ تحصيلات خود را در رشته چشم در پوهنځى طب پوهنتون کابل به پايان رسانيده است.
موصوف در شفاخانۀ نور کابل  به حيث داکتر چشم؛ درسال ١٣٦٣ خورشيدى به پاکستان مهاجر شد و براى مدت يکسال در شفاخانۀ سيدجمال الدين افغان؛ در سال ١٣٦٤ داخل جبهات جهاد گرديده، به عنوان سرپرست صحى جبهۀ پنجشير؛ و سپس به حيث  مشاور و همکار احمدشاه مسعود تا آزادى کابل در سال ١٣٧١ مصروف خدمت بوده است.
داکتر عبدالله همچنان سمت های رياست دفتر و سخنگویی وزارت دفاع ملى، پس از سقوط کابل به دست طالبان؛ از سال ١٣٧٥-١٣٨٠ معاون و سرپرست وزارت امور خارجۀ دولت به رهبرى برهان الدين ربانى؛ و پس از سقوط حکومت طالبان و به ميان آمدن حکومت جديد در سال ١٣٨٠، نخست در ادارۀ موقت و سپس در دورۀ انتقالى، سمت وزارت خارجه را بر عهده داشت.
موصوف دو دور در انتخابات ریاست جمهوری، نامزد ریاست جهوری بوده که در انتخابات ۱۳۸۸ موفق نشد؛ وی بار دیگر در سال  ۱۳۹۲خود را در انتخابات ریاست جمهوری نامزد کرد که  با به دست آوردن ۵۰ درصد آرا، انتخابات میان داکتر عبدالله و اشرف غنی به دور دوم رفته و در دور دوم، با چالش هايی که پیش آمد و به اساس یک تفاهمنامه حکومت وحدت ملی تشکیل گردید، داکتر عبدالله  به عنوان رئیس اجرائیه ایفایی وظیفه نموده است.
او به زبان های دری، پشتو و انگلیسی به روانی صحبت می کند و بر زبان های عربی و فرانسوی نیز تسلط دارد.
در تکت انتخاباتی دوکتور عبدالله عبدالله؛ عنایت الله بابر فرهمند از قوم ازبک، عضو حزب جنبش ملی که فعلا رئیس دفتر عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهوراست، به حیث معاون اول؛ و اسدالله سعادتی از قوم هزاره و عضو حزب وحدت اسلامی، به حیث معاون دوم حضور دارد.
 
 محمد حکیم تورسن:
محمد حکیم تورسن در سال ۱۳۳۳ در شهر کابل به دنیا آمده است.
 وی سند لیسانس از رشته ادبیات دری، از پوهنتون کابل دارد و از سال های ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۱ در پست های مختلف در ریاست امنیت وقت افغانستان، کار کرده است.
موصوف، پیش از این نیز در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ به عنوان نامزد مستقل ثبت نام کرده بود.
در تکت انتخاباتی تورسن، داکتر محمد نادرشاه احمدزی به حیث معاون اول و محمد شفیع قیصاری، به حیث معاون دوم می باشند.
 
گلبدین حکمتیار:
گلبدین حکمتیار در سال ۱۳۲۶ هجری شمسی در ولایت کندز متولد شده و پس از فراغت از مکتب، شامل پوهنځی انجنیری پوهنتون کابل شد؛ اما فعالیت‌های سیاسی‌اش سبب شد که نتواند به تحصیل ادامه دهد.
حکمتیار درسال ۱۳۴۹ هجری شمسی، عضویت انجمن جوانان مسلمان را کسب کرد.
او در سال ۱۳۵۱ به اتهام کُشتن سیدال سخندانیک محصل پوهنتون کابل زندانی شد و پس از کودتای محمد داوود خان، به پاکستان فرار کرد.
حکمتیار، سیاستمدار و نخست‌وزیر سابق افغانستان است؛ وی یکی از رهبران اصلی مجاهدین افغانستان در جنگ با شوروی بود که پس از سقوط حکومت داکتر نجیب الله،  وی طی توافقنامه پشاور به سمت نخست وزیری رسید؛ اما اختلافات میان رهبران، منجر به جنگ‌های کابل در دهه ۱۹۹۰ شد.
فضل الهادی وزین از ترک تباران افغانستان معاون اول؛ ومفتی حفیظ الرحمن نقی از قوم تاجیک معاون دوم است.
 
عبداللطیف پدرام:
عبداللطيف پدرام در سال ١٩٦٣ میلادی، در ولايت بدخشان متولد شده و تحصيلات اوليه را در لیسه ای در زادگاه خود به پايان رسانیده است.
بعد از يک دوره طولانى، وارد پوهنځى ادبيات پوهنتون كابل شده و در رشته زبان و ادبيات دری تحصيل کرده است.
وی همچنان جهت تحصيل و آموزش بيشتر، به ايران رفته و در انجمن حكمت و فلسفه در تهران مشغول به آموزش شد؛ در محضر داكتر عبدالكريم سروش فلسفه تاريخ خواند و با احمد شاملو شاعر ايرانى دوستى نزديكى ايجاد كرد و در زمينه شعر و ادبيات ره توشه هايى فراهم نمود.

موصوف همچنان در سالهاى جنگ برضد تهاجم ارتش سرخ، نخست از پشتيبانان دولت كمونيستى بود، ولى خيلى زود به صورت علنى به نكوهش و مخالفت با اشغال شوروى در افغانستان پرداخت و به احمدشاه مسعود پيوست.
وی در كنار شمارى از فرهنگیان، نويسنده گان و خبرنگارانى كه به صف مقاومت پيوسته بودند، نشريه شورا را بنياد گذاشت.
او همزمان به تدريس رشتۀ ژورناليزم براى كميته هاى فرهنگى جبهه مقاومت پرداخت و بيشتر سال هاى جنگ را در افغانستان سپرى كرد.
پدرام در نهايت با پيشروى گروه طالبان و سياست هاى جداسازى زبانى و قومى اين گروه، از کشور آواره شد.

پدرام اولين شمار نشريه همبستگى را در شهر دوشنبه نشر كرد و بعد از مدتى اقامت، براى ادامه تحصيل به فرانسه رفت و در پوهنتون سوربون به تحصيل پرداخت .
در فرانسه نیز از مبارزه عليه طالبان دست نكشيد و در پوهنتون هاى معتبر اروپا و امريكاى شمالى، بر اساس دعوت همان پوهنتون ها به سخنرانى پرداخت.

او موسس كنگره ملى افغانستان است و در انتخابات های ریاست جمهوری سال۲۰۰۴، انتخابات ۲۰۰۹ و انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۰،  منحیث نماینده مردم  بدخشان در پارلمان راه یافت.
در تکت انتخاباتی عبداللطیف پدرام، احسان الله حیدری از قوم هزاره به حیث معاون اول؛ و محمد صادق وردک از قوم پشتون به حیث معاون دوم، حضور دارد.
 
نورالحق علومی:
نورالحق علومی  متولد سال  ۱۳۲۰خورشیدی در کابل بوده و تحصیلاتش را در لیسه عالی حبیبیه آغاز و بعداً رشته نظامی را در پوهنتون نظامی (حربی پوهنتون) کابل به اتمام رسانده، سپس تحصیلات عالی نظامی را در امریکا و سپس در اتحاد جماهیر شوروی فرا گرفته است.
وی مدت یازده سال، منحیث استاد در کورس عالی افسران اردوی افغانستان ایفای وظیفه نموده است.
همچنان در پست های مختلف نظامی از جمله رئیس ارکان و سرپرست قول اردوی نمبر یک، قوماندان قول اردوی نمبر ٢ قندهار و رئیس تنظیمه زون جنوب ایفای وظیفه کرده است.
علومی، حزب وطن (حزب دموکراتیک خلق افغانستان) را دوباره تحت نام حزب متحد ملی افغانستان تاسیس کرده و همچنان ریاست اجرائیه حزب ائتلاف ملی افغانستان را نیز بر عهده دارد.
موصوف نماینده مردم قندهار در دوره پانزدهم ولسی جرگه و وزیر سابق وزارت امور داخله در حکومت وحدت ملی، بوده است.
در تکت انتخاباتی نورالحق علومی، بشیر بیژن از قوم تاجیک به حیث معاون اول؛ و محمد نعیم غیور به حیث معاون دوم حضور دارد.
 
۱۳- محمد ابراهیم الکوزی
محمد ابراهیم الکوزی، رئیس "شورای سراسری الکوزی" است.
او با شعار"تعهد و عمل" به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ثبت نام کرده است.
آقای الکوزی، خانم خدیجه غزنوی را به عنوان معاون اول؛ و سید سامع کیانی را به عنوان معاون دوم خود معرفی کرده است.
 
غلام فاروق نجرابی
غلام فاروق نجرابی در سال ۱۳۳۴ در ولایت کاپیسا، در شمال کابل به دنیا آمد.
او متخصص جراحی قلب کودکان است و در همین رشته از پوهنتون اندیرا گاندی دکتری گرفته است.
آقای نجرابی مدتی رئیس بخش جراحی کودکان در پوهنتون اندیرا گاندی بود و در حال حاضر، رئیس بخش جراحی کودکان دانشگاه طبی کابل است.
غلام فاروق نجرابی در حال حاضر، رهبری حزب استقلال افغانستان را به عهده دارد و به گفتۀ خود او، این حزب در سال ۱۳۱۸ خورشیدی، بنیاد گذاشته شده است.
آقای نجرابی در جرگۀ بزرگ (لویه جرگه اضطراری) سال ۱۳۸۱، برای تعیین رئیس دولت انتقالی برگزار شده بود، هم نامزد ریاست دولت بود و پس از آن در انتخابات سراسری ۱۳۸۳ نیز نامزد ریاست جمهوری بود.
غلام فاروق نجرابی، شریف الله را به عنوان معاون اول؛ و محمد شریف بابکرخیل را به عنوان معاون دوم خود برگزیده است.
 
عنایت الله حفیظ:
عنایت الله حفیظ ، متولد سال ۱۳۵۷ در ولسوالى بهسود میدان وردک و از قوم هزاره می باشد.
وی ليسانس زبان ادبیات انگلیسی و ماستری در بخش تجارت دارد، از چند سال به این سو مشاور وزارت ترانسپورت بوده است.
درتکت انتخاباتی عنایت الله حفیظ، جنت خان فهیم به حیث معاون اول؛ و عبدالجمیل شیرانی، به حیث معاون دوم، حضور دارند.
 
محمد حنیف اتمر:
محمد حنیف اتمر در سال ۱۳۴۷ در ولایت لغمان به دنیا آمد.
وی سند معادل لیسانس خود را در رشته مطالعات انکشاف دهات، ماستری اش را در رشته روابط بین الملل و انکشاف در کشورهای بعد از جنگ از پوهنتون یارک انگلیس و دیپلم خود را در رشته تکنالوژی معلوماتی و کمپیوتر از آن کشور به دست آورده است.

محمد حنیف اتمر بین سال های ۱۳۷۱ و ۱۳۸۱ سمت های مهمی در موسسات غیردولتی در عرصه های طرح و اجرای برنامه های بشری، کمک به مهاجرین و بازسازی و توسعه داشته است.

حنیف اتمر، از نخستین اعضای کابینه افغانستان، پس از فروپاشی رژیم طالبان و ایجاد اداره جدید به رهبری حامد کرزی بود که در سال ۱۳۸۱ سمت وزارت احیاء و انکشاف دهات را به عهده گرفت، سپس در سال ۱۳۸۵ وزیر معارف شد و در سال ۱۳۸۷ به حیث وزیر امور داخله، کارش را آغاز کرد و به مدت سه سال عهده دار این سمت بود.

آقای اتمر؛ به زبان های پشتو، دری، انگلیسی و اردو مسلط است.
در تکت انتخاباتی محمد حیف اتمر محمد یونس قانونی از قوم تاجیک، عضو رهبری حزب جمعیت، یک دور نماینده مردم در پارلمان و پس از مرگ مارشال فهیم معاون حامد کرزی به حیث معاون اول؛ و محمد محقق از قوم هزاره، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، نماینده مردم در ولسی جرگه و معاون دوم ریاست اجرائیه به حیث معاون دوم، حضور دارد.
 
 داکترزلمی رسول:
داکتر زلمى رسول، درسال ١٣٣٢خورشيدى در شهر کابل متولد گرديده و بعداز فراغت از ليسۀ عالى استقلال، براى فراگيرى تحصيلات عالى، عازم شهر پاريس پايتخت کشور فرانسه شد.
وی تحصيلات عالى خود را در بخش طب، تا درجۀ ماسترى در کشور فرانسه به پايان رسانيده است.
موصوف به حيث داکتر انستيتيوت تحقيقى امراض قلبى پاريس؛ در پاريس به حيث مسئول نشريۀ حقيقت افغان وابسته به جهاد افغانستان؛ داکتر شفاخانۀ قواى مسلح عربستان سعودى؛ و رييس دفتر محمد ظاهرشاه در شهر رُم ايتاليا ايفاى وظيفه کرده است.
موصوف بعد از سقوط رژيم حکومت طالبان و به ميان آمدن حکومت جديد تحت رياست رييس جمهور حامد کرزى درسال ١٣٨١، به حيث مشاور امنيت ملى افغانستان تعيين شده و مدت ٩ سال در پست مشاوريت براى هماهنگى فعاليت هاى ارگان هاى امنيتى افغانستان با سياست خارجى، کار کرده است.
او قبل از مشاوريت، رئيس هوا نوردى ملکى بوده و در سال ٢٠١٠ به حيث وزير امور خارجه ایفای وظیفه نموده، که به هدف اشتراک در رقابت انتخابات رياست جمهورى، از سمت خود استعفا داد.
زلمى رسول، يکى از  نامزدان انتخابات رياست جمهورى در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ نیز بوده است.
وی به زبان هاى پشتو، درى، انگليسى، فرانسوى و ايتاليوى صحبت می کند و با زبان عربى نيز آشنايى دارد.
همچنان دست کم ٣٠ اثر طبى زلمى رسول، در رسانه هاى چاپى امريکا و اروپا چاپ شده است.
در تکت انتخاباتی داکتر زلمی رسول، عبدالجبار تقوا از قوم تاجک به حیث معاون اول؛ و غلام علی وحدت از قوم هزاره به حیث معاون دوم، حضور دارد.