Data Gathered Date: 

Thursday, September 19, 2013 - 12:00

فراه (پژواک، ٢١ اسد ٩٧):برخى مردم در فراه مى گويند که به اميد آينده بهتر کشورشان در انتخابات شرکت مى کنند، اما تعداد آنها تامين امنيت را شرطى براى شرکت در انتخابات مى خوانند و تعدادى هم مى گويند که در انتخابات سهم نمى گيرند.
معلم: رژیم کنونی معارف رشد کرده است؛ در انتخابات شرکت می کنم
خان آقا ٤٦ ساله یک تن از معلمین در شهر فراه مى گوید ، با آن که  در ده سال گذشته به وضعیت زندگی معلمین توجه خاصی صورت نگرفته واکثر معلمین حتی بی سرپناه هستند، اما در کل  وضعیت معارف افغانستان در اين مدت رشد زیاد کرده است .
معلم خان آقا علاوه کرد: "در انتخابات آینده شرکت می کنم تا برای یک آینده خوب کشورم زعیم بااحساسی انتخاب نمایم. " 
دهقان: اگر امنیت باشد، در انتخابات شرکت مى کنم
فریداحمد ٣٨ ساله یک تن از باشندگان قریۀ گنج آباد ولسوالی بالابلوک فراه مى گوید که مشکلات دهاقین در ده سال گذشته حل نه شده و در این ولسوالی امنیت نيز تامین نگرديده است.
به گفته وى ، در انتخابات آينده در صورتى شرکت مى کند که دولت امنیت مردم را تامين کرده بتواند.
وی می گوید که در انتخابات دوره های قبلى نيز به دليل مشکلات امنيتى در انتخابات شرکت نکرده بود زيرا طالبان تهدید کرده بودند که اگر کسی رای بدهد، انگشتانش را قطع می کنند.
فريد احمد مى گويد، در انتخابات به کسى راى مى دهد که به پروژه هايى چون اعمار بند "بخش آباد" این ولسوالی که در زمان حاکمیت حامدکرزی اعمار نشد، اهميت دهد.  
کارگر: از بیکاری دچار تکلیف روانی شده ام
مصطفی ٣٥ ساله یک تن از باشندگان منطقۀ باغ پل شهر فراه که  ساعت ١١ قبل از ظهر به امید یافتن کار با جمعی دیگری از کارگران در گوشه از چهارراهی مخابرات  شهر فراه نشسته بود، گفت که  هر روزصبح به هدف یافتن کار به این محل می آید ، اما هفته اى یکی دو روز بیشتر کار پيدا کرده نمى تواند. 
وى درحالى که مى گويد بدلیل مشکلات اقتصادى دچار بيمارى روانى شده ، خاطرنشان کرد که در انتخابات گذشته شرکت نموده اما از کارکرد  اشخاصى که وى به او راى داده است راضى نمى باشد.
 مصطفى مى گويد که در انتخابات آینده رياست جمهورى و شوراهاى ولايتى به امید آینده بهتر اشتراک مى کند، اما بدون در نظر داشت مسایل قومی، به شخصى راى مى دهد که صادقانه براى رفع مشکلات مردم کار کند .
متعلم: به شخصِ همدرد با مردم افغانستان، رای می دهم
وژمه باشندۀ شهر فراه و متعلم صنف دوازدهم لیسه میرمن نازو مى گوید که تعلیمات وی تا سطح بکلوريا از برکت نظام کنونی رو به اختتام است.
او مى خواهد که با اشتراک در انتخابات از حکومت حمایت کند و به افراد تحصیل کرده و دلسوزى راى دهد.
او مى افزايد : " به کسى راى مى دهم که با درد و رنج مردم همرکاب باشد زیرا مسوولین و نمایندگان فعلی فقط به فکر خودشان مى باشند. "
مامور دولت: کشورم را دوست دارم و در انتخابات حتماً اشتراک مى کنم
فضل احمد ٤٥ ساله باشندۀ قریه کرجی مرکز فراه که از ٢٥ سال بدینسو در یک ادارۀ دولتی فراه کار مى کند، انتخابات را یگانه راه نجات از زورگویی های رژیم های مستبد و جنگ سالار مى داند.
موصوف مساعد کردن زمينه براى انتخابات را از خوبى هاى حکومت کنونى خوانده ، افزود : " من کشورم را دوست دارم و به خاطر یک کشور قانونمند انتخابات بهترین راه است ؛ من و تمامی اعضای فامیلم در انتخابات آینده حتماً اشتراک می کنیم."
تاجر: چون رای مردم تعیین کننده نیست؛ شاید در انتخابات اشتراک نکنم
عبدالباری ٤٤ ساله باشنده شهر فراه شاکى است که  در انتخابات گذشته به کسانی که رای داده بود ، برنده نشدند و در عوض افراد بى کفایت و بی لیاقت به اساس تقلب و سازش برنده اعلام گرديدند.
به باور وى ، به دليل مشکلات امنيتى تمام کسانى واجد شرايط نمی توانند در انتخابات اشتراک کنند و همچنان در مناطق ناامن صندوق هاى راى  به صورت غیر قانونی به نفع افراد زورمند پُر مى شود .
همچنان وى فکر مى کند که برنده انتخابات رياست جمهورى نيز در اثر سازش کشور های بزرگ از قبل  انتخاب شده است.
او اضافه کرد : " در این چنین انتخاباتی که رای مردم به انتخابات مشروعیت نمى دهد و تنها به انتخابات مقبولیت می بخشد، من شرکت نمی کنم؛ چون این خود یک معصیت است."
مهاجر عودت کننده: به کسى راى مى دهم که براى افغان ها زندگى آرام در کشورشان مساعد سازد
مبارکشاه ٤٢ ساله باشندۀ ولسوالی پشت کوه ولایت فراه که بعد از ١٥ سال مهاجرت در ايران حدود يک سال قبل به کشور برگشته است ، ضمن شکايت از زندگى مهاجرت ، مى گويد در انتخابات آینده به کسى راى مى دهد که دربهتر شدن وضعيت افغانستان تلاش کنند تا ديگر افغان ها مجبور به ترک وطن شان نشوند.
مبارکشاه مى گويد که وى و دو پسر جوانش در ايران مصروف کارهاى شاقه بودند و پسران شان در ايران معتاد به مواد مخدر گرديده اند.
موصوف گفت که پسرانش  در کلينیک معتادین در شهر فراه تحت تداوی قرار گرفته  که وضعيت یکی از آنها  کاملاً خوب شده و دیگری هم بهتر گرديده است.
مبارکشاه مى گويد که در ایران از سوی پولیس ایران دوبار به ناحق دستگیر و بسیار شکنجه شده است.