Data Gathered Date: 

Wednesday, September 11, 2013 - 14:45

 
 کلات(پژواک، ١٢سنبله ٩٢): ولايت زابل يکى از ولايات سرحدى افغانستان است که در جنوب کابل پايتخت کشور موقعيت دارد و با ولايات کندهار، ارزگان، غزنى و خط ديورند همسرحد است. ولايت زابل به شمول کلات مرکز اين ولايت از ١٢ واحد ادارى تشکيل گرديده است. شوراى ولايتى زابل به شمول سه زن ٩ عضور دارد. در اين گزارش نظريات يکتعداد باشندگان اين ولايت گرفته شده است.
 متعلم: راى من نيروى من است، ميخواهم از آن استفاده نمايم
دين محمد يکى از باشندگان اين ولايت مى گويد که ميخواهم در پروسه تعيين سرنوشت سياسى کشور خود سهم بيگيرم ، کارت راى نيروى من است  که براى من انتخاب صلاحيت يک وکيل يا رييس جمهور ميدهد. ميخواهم  که راى خود را به نفع يک کانديد اهل استعمال نمايم، تا آينده مصون و زمينۀ خوب براى تحصيل داشته باشم .
 دکاندار: به اساس مسووليت خود راى ميدهم
محمد ابراهيم يکى از دکاندارن مى گويد که درانتخابات بخاطرى سهم ميگيرم که گفته ميشود، راى دادن از نگاه دين ما کار بد نيست و جواز دارد، بعضى از آنها اين هم مى گويند که اگر کسى درانتخابات اشتراک نکند، پس مسوول مشکلات آينده خواهد بود.
 معلم:با راى دادن حق قانونى خود ايفا مى نمايم
محمدالله يکى از معلمين اين ولايت مى گويد، هر افغان با درنظرداشت قوانين افغانستان که واجد شرايط باشد، حق دارد که در انتخابات اشتراک نمايد، اينکه انتخابات شفاف يک مظهر بزرگ مردم سالارى در يک کشور خوانده ميشود، پس ميخواهم که با استعمال  راى خود به مردم سالارى در کشور تقويت بخشم و در آينده يک کشور مرفه و داراى صلح داشته باشيم .
 کاريگر: راى خود راى براى حل مشکلات خود را ميدهم
عبدالحليم يک از غريبکاران اين ولايت ميگويد که در تمامى کشور شناخت و واسطه ندارم، هيچ کدام وکيل نمى شناسم،  هنگام که کارم در کدام اداره دولت بند شود يا مشکل داشته باشم،  پس به کسى گفته نمى توانم، زيراکه در انتخابات گذشته راى خود ندادم . اين بار تصميم گرفتم که راى خود به يک آدم خوب و شناخته ميدهم، تا مشکلاتم در حکومت آينده به شکل خوب و به وقت حل نمايد.
 مامور دولتى: راى ما در راستاى تعيين آيندۀ کشور بسيار ارزش دارد.
ليلما يکى از کارمندان دولتى مى گويد که دريک جلسۀ کارمندان آگاهى عامۀ کميسيون انتخابات اشتراک داشتم، آنها به من قناعت داد که راى زنان و مردان از ارزش برابر برخوردار است و حتى يک راى نيز ميتواند باعث پيروزى و ناکامى رييس جمهور خواهد شد. اينکه راى خودم ارزش دارد، پس منحيث تبعۀ افغانستان تصميم گرفتم که راى خود به کسى ميدهم که براى آينده بهتر کشور کار نمايد.
مامور دولتى: در صورت تامين امنيت به مرکز راى ميروم
سميع الله کارمند يک ادارۀ غير دولتى مى گويد، اگر نيروهاى امنيتى امنيت تامين نمايند، پس در انتخابات اشتراک خواهد کرد، زيراکه وظيفه هر افغان است که در تعيين سرنوشت ايندۀ کشور سهم بيگيرد.
 محصل: ميخواهم جلوى افراد نا اهل از طريق استعمال راى خود را بيگيرم
سيمع الله يکى از محصلين اين ولايت مى گويد که اشتراک در انتخابات وجيبه ملى هر افغان ميباشد و خودم نيز در با درنظر داشت همچو احساس درانتخابات آينده سهم ميگيرم . اگر درصورت عدم اشتراک ما در انتخابات افراد نا اهل انتخاب ميشود. پس تصميم گرفتم که جلوى آنها به دولت از طريق اشتراک در انتخابات بيگيرم و از افراد اهل حمايت نمايم.
 عالم دين: اسلام با انتخابات مخالفت ندارد.
مولوى عبدالنافع اخندزاده يکى از علماى  زابل مى گويند که دين مبارک اسلام دستور داده که رهبر خود را با مشوره و اتفاق راى انتخاب نمايد. انتخابات امروز در تمامى جهان  راه  عمومى و مروج مشوره واتفاق راى ميباشد که در کشورهاى اسلامى و کفرى مورد استفاده قرار گرفته است. اينکه انتخابات به تازگى در افغانستان تجربه ميشود و حرف گوناگون در مورد آن صورت ميگيرد. خودم منحيث يک عالم دين به مردم  ميگويم که دين مبارک اسلام با انتخابات هيچ مخالفت ندارد، بلکه به پيروان خود دستور داده که در انتخابات اشتراک نموده و يک شخص اهل انتخاب نمايند.
 دهقان:راى خود به رييس جمهوردلخواه خود ميدهم
شاه محمد يکى از دهاقين ولايت زابل مى گويد که برخى بيشتر زندگى خود درپاکستان سپرى کرده و باشندگان آن کشور  در زمان انتخابات تمامى کارهاى خود را تعطيل ميکرده اند.خودم نيز اميد و آرمان داشتم که يک روز در کشور ما نيز زمينه براى انتخابات مساعد شود و در آن اشتراک نمايم. اکنون که زمينه انتخابات مساعد شده، پس راى خود بسيار به خوشى به کدام کانديد خوب رياست جمهورى خواهم داد، تا امنيت در کشور ما برقرار و مثل ساير ملت هاى ممالک ديگر زندگى داشته باشيم .
نسيم هوتک