انتخابات یک امر مهم است. اما برداشتن چالش های فرا راه آن مهم تر از آن چالش های که می تواند باورمندی مردم را نسبت به این امر مهم کاهش دهد، شفافیت وعادلانه بودن انتخابات را زیر پرسش ببرد.
امنیت نخستین لازمه یک زندگی شایسته و بایسته است. و در عین حال نبود آن نیز  یک چالش عمده و جدی در برابر آن خواهد بود. از این رو ایجاب می نماید که  پیش از هر پیش از هر اقدام دیگر در مورد این مهم(امنیت) اندیشید، همان گونه که قبل تذکرداه شد انتخابات به عنوان یکی از مولفه های دیموکراتیک یک امر مهم است اما ایجاد شرایط مناسب و برداشتن موانع از سد راه آن مهم تر از آن،  متأسفانه نبود امنیت لازم در سراسر کشور یکی از چالش های عمده و جدی فرا راه انتخابات پیشروی ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی و مهترین دغدغه افکارعامه می پنداشته می شود.زیرا از یک سوی میتواند معیار های انتخابات سالم (شفافیت، عادلانه بودن وسراسری بودن) زیری سوال برده و زمینه های تخلف و تقلب را مساعد سازد و از سوی دیکر نبود امنیت لازم در مراکز رای دهی بر میزان مشارکت شهروندان نیز تأ ثیر منفی خواهد گذاشت.
هرچند کميسیون امنیت بر گزاری انتخابات ریاست جمهوری وشورا های ولایتی در سال آینده از تامین امنیت لازم (6431) مرکز رادهی در کشور خبر داده ، ولی نسبت به (414) مرکز دیگر ابراز نگرانی کرد است گفته است که  تلاش خواهند کرد تا این نگرانی را تا زمان انتخابات بر طرف نمایند. تأمین امنیت نزدیک به 7 هزار مرکز رای دهی  در جریان انتخابات پیشرو ظاهراً بار سنگینی است بر دوش نیروهای امنیتی کشور که پس از دوازده سال تلاش، تمویل، تجهیز و آموزش آنرا متحمل خواهند شد. هر چند دست آورد ها و موفقیت های پسین نیروهای امنیتی کشور تا حدی نگرانی های موجود را از میان بر داشته و مردم را نسبت به توانایی های رزمی شان مبنی بر تأمین امنیت در جریان انتخابات پیشرو باورمند ساخته است و تردیدی وجود نخواهد داشت که نیروهای امنیتی کشور از این آزمون بزرگ نیز موفق بدر خواهند شد. ولی از تمام مردم افغانستان توقع می رود که باید بدانند که رای دادن یک مسوولیت و رای هم یک امانت است. برای رفع مسوولیت لازم  است که با کمال صداقت و امانت داری به پای صندوق رای رفته و کسی را که واقعاً برای منافع ملی افغانستان و حل بحران های موجود در کشور می اندیشد به عنوان رییس جمهور آینده افغانستان انتخاب نمایند اما بخاطر این که امنیت فزیکی شان تأمین شده باشد لازم است یکبار دیگر مثل همیشه نیروهای امنیتی شان را در راستای تأمین امنیت انتخابات حمایت نمایند.
در کنار این همه باید گفت که انتخابات یک پروسه ملی است. نیاز به عزم همه  گانی دارد و این مسوولیت تمام شهروندان کشور به ویژه صاحبان رسانه های همگانی ( دیداری، شنیداری و خواندنی) روحانیون خطبا و ملاامان است که در زمینه نهاد های مسوول را کمک نمایند زیرا رسانه ها در خصوص آگاهی دهی مردم مخصوصاً در روستا های دور افتاده کشور که باشنده گان آن مناطق تا هنوز از اهمیت و پیامد های سازند انتخابات آگاهی چندانی ندارند می توانند نقش ارزنده­ ی را در جهت روشنگری افکار عامه در پیوند به اهمیت انتخابات ایفاء نمایند  و به همین ترتیب علمای دینی و ملاء امان مساجد که در بین مردم از جایگاه ویژه بر خور دارند نیز مسوولیت دارند تا از طریق منابراهمیت انتخابات را از منظر دین مبین اسلام ابلاغ نموده و مردم را تشویق نمایند تا در روز انتخابات به پای صندوق رای رفته و از حق طبعی خویش در جهت انتخاب زعیم آینده خویش و حل بحران های موجود در کشور استفاده نمایند.
روی هم رفته از تمام مردم افغانستان توقع می رود، که یکبار دیگر با نیروهای امنیتی شان همکاری نموده و پلان ها شوم دشمنان را مبنی بر برهم زدن امنیت انتخابات پیشرو نقش بر آب سازند.
قابل ياد آورى است که اين نوشته نظر نويسنده را انعکاس ميدهد ، نه از اداره آژانس پژواک را.