Add new comment

وعده های رنگارنگی که نامزدان ریاست جمهوری به مردم دادند

 
کابل(پژواک، ۱۳ حمل ۹۳): دورۀ دوماهه مبارزات انتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری سال ۱۳۹۳ با دادن وعده های رنگارنگ به مردم ولایات مختلف، به پایان رسید.
آژانس خبری پژواک، نوع هر وعده را به تفصیل و با در نظرداشت محل و زمان بیان آن، در یک جدول گرد آورده است.
در این دور از انتخابات، ۱۱ نامزد وارد مبارزات انتخاباتی شدند و درنهایت سه تن از حق خود به نفع دیگر نامزدان گذشتند و یا انصراف دادند و متباقی، به دوماه فرصت قانونی مبارزات انتخاباتی خود ادامه دادند.
عبدالله عبدالله، داود سلطان زوی، اشرف غنی احمدزی، زلمی رسول، قطب الدین هلال، محمد شفیق گل آغا شیرزی، عبدرب الرسول سیاف و هدایت امین ارسلا، هشت نامزد این دور از انتخابات هستند. برخی از این نامزدان، دارای سابقه جهاد علیه شوروی و مقاومت در مقابل طالبان می باشند و یا تکنوکرات هایی هستند که از کشورهای غربی برگشته اند.
تبلیغات انتخاباتی این افراد، درماه دوم پُررنگتر و گرمتر شد؛ از چاپ عکس و پوسترهای رنگی و نصب آنان در جاهای پر رفت و آمد گرفته تا اعلانات رسانه ای و یا حضور در بازار و یا محل های کار و گردهمایی های عظیم مردمی، از شیوهايی بود که برای جلب نظر و کسب اعتماد مردم به کار گرفتند.
در این دور از انتخابات، همه نامزدان و تیم های آنان، یک فرصت متفاوت را به دست آوردند تا با شرکت در مناظره هایی که از سوی شماری از رسانه های خبری راه اندازی شد، برنامه های خود را برای مردم ارایه کنند و یا در مواردی به نقد یکدیگر بپردازند.
این نامزدان در ۶۰ روز مبارزات انتخاباتی خود، وعده هایی را در چارچوب برنامه های کاری خود از جمله در زمینه تامین امنیت، مبارزه با فساد، بهبود اقتصادی و ارایه خدمات بهتر اجتماعی و توجه به مسائل حقوق بشری و آزادی بیان دادند و در اجتماعات مردمی گفتند که به این وعده ها عمل خواهند کرد.
عبدالله عبدالله، با شعار اصلاحات و هم گرایی گفته است که در پنج سال، یک میلیون فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد و ضمن مبارزه با فساد اداری، در زمینه اجرای پروژه های زیربنایی در ولایات و تقویت بخش خصوصی کار می کند و وزارت ویژۀ جوانان را ایجاد خواهد کرد.
اشرف غنی احمدزی نیز با شعار تحول و تداوم، طرح های تازه ای را در شیوۀ دولت داری خود مطرح کرده است. وعده هایی در زمینه تامین امنیت، صلح و ثبات، بازسازی ولایات، و تقویت منابع داخلی داده است.
زلمی رسول که با شعار دولت داری بر مبنای عدالت، سازندگی و برابری به میدان آمده و با تاکید بر حفظ دستاوردهای افغانستان در ۱۲ سال گذشته، اختصاص نیمى از اعضای کابینه دولت به جوانان و زنان و مبارزه با فساد اداری کار خواهد کرد.
عبدرب الرسول سیاف با تاکید بر عملی شدن قوانین اسلام مطابق با آنچه وی شیوۀ خلفای راشدین می خواند، از عزم جدی خود در تامین امنیت، مبارزه قاطع با فساد اداری و تامین صلح سخن گفته است.
قطب الدین هلال نیز با تاکید بر شعار دولت داری بر محور شریعت اسلامی، وعده داده است تا حقوق مردم از جمله حقوق زنان را مطابق با قوانین اسلامی محترم بشمارد.
هدایت امین ارسلا نیز با تاکید بر حفظ دستاوردهای بیشتر از یک دهه گذشته، وعده داده است که صلح را تامین خواهد کرد و ضمن برقراری مناسبات خود با جهان به ویژه همسایگان، افغانستان را به یک مرکز اقتصادی و تجارتی در سطح منطقه تبدیل خواهد کرد.
داود سلطان زوی نیز از آنچه فساد گسترده در دولت های گذشته می خواند انتقاد کرده و وعده داده است تا با ایجاد دولت عملگرا با خواسته های مردم رسیدگی کند.
مبارزۀ جدی با فساد با تطبیق قانون، از مقام های بلندرتبه به پائین، سرمایه گذاری در پروژه های زیربنایی و رشد تعلیم و تربیه، از وعده هایی عمده ای است که وی به مردم داده است.
محمدشفیق گل آغا شیرزی، با شعار بازسازی به میدان آمده و وعده های بزرگی در بازسازی و مبارزه با فساد اداری، جرم و جنایت و تامین صلح داده است.
جزئیات وعده های نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، با زمان و محل بیان آن در پایان این صفحه ضمیمه شده است.
متن کامل اين گزارش را در اينجا کليک نماييد....

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.