Add new comment

Women’s active role in poll process urged

 
باميان (پژواک، ٢سنبله٩٢): فعالان جامعۀ مدنی ولایات مرکزى، از حضور کمرنگ زنان در پروسۀ انتخابات ابراز نگرانی نموده و از دولت خواستند که زمینۀ حضور زنان در پروسۀ انتخابات و روند ثبت نام را فراهم سازد.
نمایندگان فعالان مدنی از ولایات باميان، غور و دایکندی؛ در کنفرانس خبرى امروز در شهر باميان اعلام داشتند که مشکلات فرا راه زنان در پروسۀ ثبت نام، باعث حضور کمرنگ زنان در پروسۀ انتخابات خواهد شد.
محمد اسماعیل ذکی، هماهنگ کنندۀ شبکه جامعه مدنی و حقوق بشر در بامیان، به آژانس خبرى پژواک گفت که طبق قانون اساسی، انتخابات باید در زمان معین آن برگزار شود؛ اما تلاش فعالان مدنی، این است که برای دسترسی شهروندان به حق رای دهی، گزینه هايی انتخاب شود تا مردم بتوانند در مناطق صعب العبور، از رای دادن محروم نشوند.
انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی، به تاريخ ١٦حمل ١٣٩٣ هجرى شمسى، در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
مرحلۀ اول پروسۀ ثبت نام رای دهندگان، به تاريخ ٥ جوزاى سال جارى در مراکز تمام ولايات و  مرحلۀ دوم آن، در پنجم اسد در ولسوالى ها آغاز شده و قراراست که در مجموع، براى چهار ميليون تن از افراد واجد شرايط راى دهى، کارت داده شود.
اما معصومه محمدی یکی از شهروندان بامیان و کارمند نهاد اجتماعی نوای صلح گفت که مشکل اصلی فرا راه انتخابات در بامیان، غور، دایکندی و دیگر مناطق سرد و صعب العبور، این است که انتخابات زمانى برگزار میگردد که همۀ این مناطق پوشیده از برف است.
وی افزود که به همین علت، عدۀ زیادی از شهروندان به این باوراند که اگر کارت رای دهی اخذ نمایند، در آن زمان نمیتوانند رای خود را استعمال کنند.
اين فعالان مدنى، مشکل ديگرى فرا راه انتخابات را نبود مراکز رای دهی سیار در این مناطق کوهستانی خوانده، گفتند که مردم با فاصله های تا يکصد کیلومتر، باید پیاده رفت وآمد نمایند تا کارت رای دهی بگيرند و این یک مشکل عمده بخصوص براى زنان محسوب مى شود.
اما محمد حسن حکیمی فعال مدنی ولایت غور، مشکلات ثبت نام در آن ولایت را مشکل نا امنی خوانده گفت که به علت موجوديت گروه های مسلح غيرقانونى؛ نه تنها زنان، بلکه مردان هم نمیتوانند کارت رای دهی اخذ نمایند.
فعالان مدنی، با صدور قطعنامۀ چهار ماده يی، از جامعه جهانی خواهان همکاری های مادی و معنوی در پروسه انتخابات گردیده و از دولت خواستند که زمینۀ حضور زنان در پروسۀ انتخابات و روند ثبت نام را فراهم سازد.
در ماده سوم قطعنامه، از احزاب سیاسی خواسته شده است تا مردم را به انتخابات و انتقال مسالمت آمیز قدرت تشويق نمايند. همچنان از نهادهای مدنی و فعالان حقوق زن خواسته شده که کمپاین های آگاهيدهی شانرا در مورد سهم بیشتر زنان در انتخابات، در مناطق صعب العبور افزایش دهند.
نهادهاى جامعۀ مدنى ولايات مرکزى، آمار ثبت نام کنندگان را ارائه نکرده اند؛ اما ميگويند که حضور زنان، نظر به ارزیابی که ازتیم های ساحوی کميسیون مستقل انتخابات این سه ولایت به دست آورده اند،  کمرنگ بوده و زنان بسیار کمى ثبت نام کرده اند.
اين درحالى است که نورمحمد نور سخنگوى کميسيون مستقل انتخابات، ١٠ روز قبل به پژواک گفته بود که  پروسۀ ثبت نام در باميان خوب بوده و تا حال هشت هزار تن به شمول دو هزار از طبقۀ اناث، کارت اخذ نموده اند.
وى افزوده بود که از آغاز پروسۀ ثبت نام تا کنون، بيش از ٣٠٠ هزار تن، کارت اخذ نموده اند که ازين جمله، ٧٠ هزار تن را خانم ها و نزديک به سه هزار تن را کوچى ها تشکيل ميدهند.
سخنگوى کميسيون مستقل انتخابات خاطرنشان نمود که بازگشايى مراکز ثبت نام براساس ارزيابى کميسيون صورت گرفته و هرنفر واجد شرايط، ميتواند تا ٧٢ ساعت قبل از تدوير انتخابات، به مراکز ثبت نام رفته و کارت بگيرد.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.