Add new comment

فراعت محصلين، کندهار

 
کندهار (پژواک، ٢٤ سرطان ٩٢): شمارى از محصلين که به تازگى از پوهنتون کندهار فارغ شده اند، از نبود کار شکايت دارند و ميگويند که بعد از فراغت در جستجوى وظيفه هستند؛ اما کار را به آسانى پيدا کرده نمى توانند.
فارغين پوهنځى هاى مختلف پوهنتون کندهار ميگويند که روابط ، پول و واسطه، چيزهايى است که از رفتن کدرهاى مسلکى به دواير دولتى جلوگيرى کرده است.
اما مامورين دولتى کندهار، ادعاهاى آنها را نادرست خواند.
در اين اواخر ٤٢٠ محصل از پوهنتون کندهار فارغ گرديده؛ اما شمار زيادى از آنان، اکنون در جستجوى وظيفه هستند.
محمد ظاهر يکى از فارغين پوهنځى شرعيات پوهنتون کندهار، به آژانس خبرى پژواک گفت: در يک شرايط دشوار پوهنځى را تکميل کردم؛ اما اکنون به آسانى کار پيدا کرده نمى توانم.
وى که باشندۀ اصلى ولسوالى گرشگ ولايت هلمند است گفت: "با مشکلات زيادى افراد خانوادۀ خود را راضى کرده بودم تا مصارف چهارسالۀ پوهنتون و سکونت من را در کندهار به دوش بگيرند."
به گفتۀ وى، بعد از فراغت پوهنتون، خانواده از وى ميخواهد تا صاحب يک وظيفه شود و از اين طريق يک لقمه نان حلال براى آنها پيدا کند.
منبع افزود که به دفاتر زياد مراجعه کردم؛ اما تا کنون نتوانسته ام يک وظيفۀ خوب پيدا نمايم؛ زيراکه اکثر دفاتر، خواهان تجربۀ کارى هستند.
محمد سليم يکى از فارغين پوهنځى زراعت نيز از اين مشکلات يادآورى کرد و گفت که اکنون در  دواير دولتى به پول، واسطه و روابط  ترجيع داده ميشود؛ از همينرو دربخش وظايف، چانس کم به افراد مسلکى مساعد ميگردد.
روى معلومات وى، اکثر مامورين دولتى که در ادارات دولتى توظيف گرديده اند، از خويشاوندان مقامات هستند و حتى تعليمات کامل نيز ندارند.
وى نيز گفت که درجريان تحصيل، مشکلات زيادى را متحمل شده، قرض گرفته؛ اما تحصيلات خود را تکميل کرده، اکنون که کار برايش پيدا نمى شود، بسيار مايوس است.
انجنير نوراحمد يکى از فارغين پوهنځى انجنيرى، به پژواک گفت که اگر در دواير دولتى، چانس وظيفه دريافت کند، علاقه ندارد که درخواست دهد. 
وى افزود که توظيف مامورين در دواير دولتى، علاوه بر مشکلات ديگر، بر بنياد روابط  و يک پروسۀ طولانى صورت ميگيرد و کمبود معاش نيز از مشکلات جدى شمرده ميشود.
به گفتۀ وى، شرايط کار در دواير خارجى، نـسبت به دواير دولتى آسان بوده و معاش خوب نيز دارد؛ اما مشکل دراينجا اين است که اخيراً موسسات خارجى نيز محدود شده و نسبت به سال هاى قبل، بيشتر نيست.
مسوولين مرکز کاريابى پوهنتون کندهار، مشکلات اين تعداد محصلين را بجا خوانده مى گويند که روزانه در حدود پنجاه هزار تن از فارغين پوهنتون و صنوف ١٢ ليسه ها، به هدف کاريابى به اين مرکز مراجعه مى نمايند.
سيداحمدقانع معاون اين دفتر کاريابى گفت که از مدتى بدينسو، دوازده ورکشاپ آموزشى به هدف کاريابى، ساختن سوانح، مصاحبه دادن (انترويو) و در مورد يافتن کار به فارغين پوهنتون و ليسه ها، آغاز به کار کرده؛ اما تاکنون تعداد کمى از آنها توانسته اند که کدام وظيفه را دريافت نمايند.
 وى به پژواک گفت که چند بار با دواير دولتى و غيردولتى کندهار صحبت کرده و ٣٨٠ تن را براى استخدام به پست هاى خالى آنها معرفى کرده اند، که اکثر آنها اکنون مصروف وظايف مختلف هستند و همچنان در حدود ٩٠٠ تن از محصلين اناث و ذکور را که بيکار بودند، براى کارهاى موقتى معرفى نموده اند.
مسوولين کميسيون مستقل اصلاحات ادارى کندهار، اين اظهارات را بى اساس خوانده مى گويند که اين اداره، کارهاى خود را به اساس اصول تعيين شده به پيش ميبرند و در پروسۀ استخدام هيچ نوع رفتار دوگانه وجود ندارد.
عزيزالله وگړى سرپرست رييس کميسيون مستقل اصلاحات ادارى مى گويد که تمام تشکيل ولايتى کندهار، از ٩٥١٢ مامور بلندرتبه و پايين رتبه ايجاد شده؛ اما از جمع آنها هنوزهم ٥٣٣ بست خالى وجود دارد.
به گفتۀ وى، اگرافراد واجد شرايط مراجعه نمايند، در اين پست هاى خالى توظيف خواهند شد.
وى وجود روابط و واسطه ها در پروسۀ استخدام را رد کرد و گفت که اين پروسه، ازطريق رقابت آزاد در مقابل يک هيئت منتخب برگزار ميشود.
وگړى همچنان گفت که بيشتر از چهارونيم صد مامور رسمى و قراردادى، در جريان شش ماه گذشته توظيف گرديده و اگر هر محصل به هدف اشغال نمودن بست هاى خالى مراجعه نمايند، آنها را با معاشات خوب توظيف خواهند کرد.
عبدالحنان رييس مالى و ادارى مقام ولايت کندهار نيز گفت که در بخش پُر نمودن بست هاى خالى، به فارغين جديد پوهنتون ها اولويت ميدهند.
موصوف افزود که محصلين، علاقه مندى خود را به علت معاش بسيار کم، به انجام وظايف در ادارات دولتى نشان نمى دهند؛ زيرا که بلندترين معاش دواير دولتى، ١٦ هزار افغانى ميباشد.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.