Add new comment

Jamiat-i-Islami to take part in elections

کابل (پژواک، ١١جوزا٩٢): جمعيت اسلامى از حضورفعال و گسترده درانتخابات آيندۀ رياست جمهورى خبرداده، اعلام کرد که مناسب ترين راه براى تغيير و اصلاح، رفتن به سوى انتخابات است.
صلاح الدين ربانی رييس  شوراى عالى صلح وسرپرست جمعيت اسلامى، با ذکر اين مطلب از تمام افغانها و اعضاى جمعيت اسلامى خواست که درپروسۀ ثبت نام و اخذ کارتهاى راى دهى اشتراک نمايند و ازهمين حالا مصمم بوده و آمادگى براى انتخابات پيش رو را داشته باشند.
پروسۀ ثبت نام راى دهى، به تاريخ ٥ جوزا در سراسر کشور آغاز شده و قرار است که چهار ميليون افراد واجد شرايط، کارت اخذ نمايند.
سرپرست جمعيت اسلامى، که امروز درمحفل يادبود از دومين سالروز کشته شدن جنرال داوود و شاه جهان نورى درکابل صحبت ميکرد، از همه گروه هاى مربوط به جمعيت اسلامى خواست تا بخاطرعبور از شرايط کنونى و برگرداندن جامعه بطرف نظم و قانون ومساعد ساختن جامعه براى اصلاحات بنيادى، به سوى انتخابات بروند.
جنرال داوود داوود قوماندان زون ٣٠٣ پامير در شمال، در انفجار ٧ جوزاى سال١٣٩٠ در مقام ولايت تخار کشته شد. در آن رويداد، مل پاسوال شاه جهان نورى قوماندان امنيۀ تخار و قوماندان سابق جهادى، با سکرتر و يک محافظ والى و دو سرباز آلمانى نيز جان باخت.
رييس شوراى عالى صلح، درمورد پروسه مصالحه ملى با مخالفان مسلح گفت: "بعداز کشته شدن استاد ربانى، درنتيجه مشوره و موافقت همه بزرگان براى ادامه پروسه اى که استاد ربانى آنرا آغاز کرده بود، اين مسووليت را پذيرفتم  و درجريان يکسالى که اين مسووليت را به دوش گرفتيم، همواره با اعضاى ارشد جمعيت اسلامى هماهنگ بوده ام."
ربانى افزودکه هرگاه جمعيت اسلامى، تشخيص دهد که با اين ميکانيزم، منافع مردم افغانستان تامين نميشود، درآنصورت مشترکاً تصميم ديگرى اتخاذ خواهندکرد.
وى علاوه کرد که جمعيت اسلامى، همواره علمبردار صلح بوده و جنگ هيچ وقت خواست آنان نبوده ونخواهد بود و جنگ هميشه بر افغان ها تحميل شده است.
 رييس شوراى عالى صلح، پرسشگونه که افغانستان چرا به چنين وضعيتى مواجه گرديده؟ گفت: "برخى ها فکر ميکنند که وضعيت  بخاطرى چنين است که دربرابر دشمنان، عمل بالمثل را انجام نميدهيم ومثل آنها بى رحم و فاقد ارزشهاى انسانى نيستيم؛ اما اين يک محاسبۀ کاملاً اشتباه است و اينگونه تفکر، ناشى از درک ناقص از صلح، دشمن وفضاى کنونى جهان است."
وى گفت: "اگردشمن امروز ما را ترور ميکند و هيچ توانايى براى دفاع از خود نداريم، نتيجه اين است که ما به همه اقتدارى که داشتيم، تمام خواستهاى ديگران را مبتنى برسنجشها و تصاميم فردى نه حزبى و نه سازمانى، بدون هيچ پيش شرطى قبول کرديم، بايد بپذيريم که محاسبۀ ما دراين امر دقيق نبود."
موصوف تاکيد کرد که جبران اين ارزشها دشوار است؛ اما جمع شدن درمحورجمعيت اسلامى دريک ساختار تعريف شده، ميتواند آنها را دروضعيت بهتر قرار بدهد.
وى با انتقاد از دولت گفت که متاسفانه دولت، به هيچ يک از ترورهاى زنجيره يى رسيدگى نکرده است و اميدواراند که از سکوت مردم دراين زمينه تعريف ديگرى نشده باشد.
 گفتنى است که در چند سال اخير، چهره هاى سرشناس جمعيت اسلامى به شمول انجنير محمد عمر والی سابق کندز، خان محمدمجاهد قوماندان امنيۀ کندهار، ملک زرين ازولايت کنر، عبدالله لغمانى معاون رياست عمومى امنيت ملى و مُطلب بیگ وکیل منتخب مردم تخار در ولسى جرگه، در انفجارها وحملات انتحارى به قتل رسيده اند.
محمد رسول محسنى رييس شوراى ولايتى بغلان که عضو سابق جمعيت اسلامى بود نيز در حملۀ انتحارى اخير با ١٣ تن ديگر کشته شد و طالبان، مسووليت آنرا به دوش گرفتند.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.