فراه (پژواک،١٣اسد٩٢):در حالى که مقام ها در فراه مى گويند که امنيت اين ولايت در اين اواخر بهتر شده اما فراهيان از ناامنى ها شکايت دارند و خواهان تأمین امنیت بیشتر مى باشند.
حمیدالله رحمانی منشی اتحادیه معملین ولایت فراه و یک تن از فعالین مدنی این ولایت، به آژانس خبری پژواک گفت که وضعیت امنیتی این ولایت روز به روز خراب شده و مردم  حتی در نواحی شهر فراه مرکز اين ولايت هم احساس امنیت نمی کنند.
اين در حالى است که طى سال روان چندين حمله  مخالفين مسلح دولت در شهر فراه صورت گرفته که مرگبار ترين آن حمله تهاجمى ١٤ حمل بر څارنوالى و محاکم اين ولايت بود که ده ها  کشته و زخمى بر جا گذاشت .
به گفتۀ مقامات ولایتی فراه در آن وقت؛ درین حمله ٤ پولیس، ٦ سرباز اردوی ملی، ٣٤ غیر نظامی، چندین قاضی و کارمند محکمه و ٩ حمله کننده کشته شدند و بیش از ١٠٠ تن به شمول نیروهای امنیتی، کارمندان دولتی، شاگردان مکاتب و مردم عام جراحت برداشتند.
رحمانی می گويد که اين حمله از اثر بى توجهى مسوولين امنيتى صورت گرفت.
موصوف افزود : "ولایت فراه هم با ایران و هم با پاکستان همسرحد است و این کشورها به خاطر ناامنی این ولایت می کوشند... اگر دولت به امنیت این ولایت توجه نکند، سایر ولایات کشور بخصوص ولایات همجوار نیز از طریق این ولایت ناامن خواهد شد."
عبدالبصیر خیرخواه رییس شورای ولایتی فراه نیز دولت را به کم توجهی نسبت به امنیت ولایات سرحدی متهم می کند و خواستار افزایش نیروهای امنیتی و تجهیز و آموزش آنها است.
وی می گوید :" اگرچه ناامنی ها در ولسوالی های مخلتف این ولایت و حتی در مرکز وجود دارد؛ اما دو چیز، یکی تأمین امنیت سرحدات و دیگری تامین امنیت شاهراه فراه –هرات که از مسیر ولسوالی ناامن فراه (بالابلوک) مظ گذرد، مهمتر می باشد. "
رییس شورای ولایتی فراه می گوید که این شاهراه  برای فراه بسیار حیاتی و نقش "شاهرگ" را دارد و یگانه راه متصل ساختن فراه با ٣٤ ولایت کشور می باشد.
خیرخواه می گوید که فعلاً مسیر این شاهراه (فراه- هرات) ناامن است و مردم، بخصوص کارمندان دولتی و محصلین از این راه به شکل آشکار رفت و آمد کرده نمى توانند.
محمدکاظم باشندۀ قریه اور ولسوالی پشتکوه اين ولايت می گوید که از چند ماه بدینسو اين ولسوالى  که از جمله ولسوالی های امن فراه بود، ناامن شده است .
به گفته وى، مخالفین مسلح دولت چند تن را به بهانه دست داشتن با دولت به قتل رسانده و موتر های اکمالاتی را حریق مى کنند.
او گفت که  اکثر طالبان این ولسوالی از سمت ایران می آیند اما مسولین امنيتی در مقابل آنها بی تفاوت هستند .
شهلا ابوبکر عضو شورای ولایتی فراه مى گويد چند روز قبل قرار بود که  کار ديزاين تفصيلى بند "بخش آباد" در ولسوالى بالابلوک که یک پروژه حیاتی برای فراهیان است ،از سوى شرکت قراردادى پاکستانی "نیسپاک"  آغاز شود .
اما به گفتۀ وى، زمانى که انجینران اين شرکت به ساحۀ بند رفتند، با وجودى که نيروهاى امنيتى همراهی شان می کردند، بعد از ديدن دو موتر سایکل سوار مسلح، ساحه را ترک کرده بودند.
ابوبکر می گوید که اگر نيروهاى امنيتى مدیریت درست و جدی نداشته باشند، کار اين بند دچار مشکل خواهد شد .
سيداحمد يک تن از فعالان مدنى در فراه مدعى است که ايران نمى خواهد اين بند ساخته شود ، زيرا در حال حاضر آب فراه رود به ايران مى رود و با اعمار اين بند ولايت هاى زابل و زاهدان ايران از آب شيرين براى خوردن محروم خواهند شد.
اما در عین حال محمد عمر شیرزاد والی تازه تقرر فراه، تامین امنیت و اعمار بند بخش آباد را از اولویت های مهم کاری خود می داند و می گوید : " به هرقیمتی که باشد، بند بخش آباد باید اعمار مى گردد."
شهلا ابوبکر عضو شورای ولایتی فراه در مورد مشکلات امنيتى و انتخابات مى گويد : "اکثر ولسوالی های این ولایت ناامن هستند، اگر به تامین امنیت این ولایت توجه نشود، برگزاری انتخابات شفاف هم در اکثر مناطق این ولایت بعید خواهد بود."
قرار است انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی در شانزده هم حمل سال آینده راه اندازی شود.
اما والى فراه گفت که اکثر ولسوالی های این ولایت دارای امنیت خوب هستند و برای ولسوالی های ناامن از جمله بکواه نیز از طریق ایجاد پولیس محلی، افزایش نیروهای امنیتی و راهکارهای دیگر، زمینه برگزاری انتخابات شفاف را مساعد خواهد کرد . 
همچنان دگروال دل جان خاکریزی آمر امنيت قوماندانى امنيه فراه مى گويد که وضعیت امنیتی این ولایت نسبت به گذشته بهتر شده و طالبان توان رویارویی و مقابله با نیروهای های امنیتی افغان را ندارند.
وی گفت که از مجموع ده ولسوالی این ولایت، پنج ولسوالی  (اناردره، لاش جوین، شیب کوه، پرچمن و پشت کوه)  از امنیت خوبی برخوردار است و از جمله پنج ولسوالی ناامن این ولایت، چون پشت رود، خاکسفید، بالابلوک و اخیراً هم ولسوالی گلستان که در آنها پولیس محلی ایجاد گردیده است؛ امنیت در آنها تامین شده است.
موصوف علاوه کرد : "بکواه ناامن ترین ولسوالی فراه است؛که عنقریب در آن ولسوالی نیز پولیس محلی ایجاد مى شود."
به گفته وى، پولیس محلی از بین خود مردم هستند، بناً مردم محل با آنها همکاری   مى کنند، و مخالفین توان درگیر شدن با مردم را ندارند.
حاجی امیرجان آغا باشنده قریه مغل آباد ولسوالی گلستان و یک تن از متنفذین این ولسوالی   گفت که از یکماه بدینسو بنابر خواست مردم، پولیس محلی در این ولسوالی ایجاد شده است.
به گفته موصوف، قبلاً وضعیت امنیتی این ولسوالی، بخصوص قریه هاى "توت" و "مغل آباد" خیلی خراب بود و این محلات همیشه تحت تسلط طالبان قرار داشت .
امیرجان مى گوید که قبل از ایجاد پولیس محلی، طالبان مردم محل را بنام دست داشتن با دولت   سر می بریدند؛ اما با ایجاد پولیس محلی و همکاری مردم با این پولیس، طالبان از محل فرار نموده  و فعلاً امنیت دراین مناطق تأمین است.
وى اضافه کرد :"در شرایط کنونی، ایجاد پولیس محلی در ولسولی ها، نسبت به پولیس ملی و اردوی ملی بهتر نتیجه میدهد."
او افزود که در حال حاضر  حدود یکصد نفر پولیس محلی در این ولسوالی موجود است  و  جهت تامین امنیت تمام این ولسولی به چهارصد پولیس محلی دیگر نیز نیاز است.
آمر امنیت قوماندانی امنیه فراه مى گوید با وجود آن که ایران و پاکستان تلاش می کنند تا با استفاده از گماشته های شان این ولایت را ناآرام بسازند، اما مخالفين مسلح توان مقابله با نیروهای امنیتی افغان را ندارند.
موصوف علاوه مى کند که مخالفین به دلیل عدم توانایی مقابله روبرو با نیروهای امنیتی، دست به ماین گذاری زده که در اکثر موارد افراد ملکی و یا خود ماینگذاران قربانی شده اند.
به گفته وى ،  از اول امسال تا کنون به اثر سعی و تلاش نیروهای امنیتی، 87 حلقه ماین ضد وسایط در نقاط مختلف این ولایت کشف و خنثی شده است؛ اما باز هم در اثر انفجار هاى ماين در سال روان ، ٧٥ فرد ملکی کشته و ١٠٤ تن مجروح شده اند.
همچنان او علاوه کرد که در اين مدت ٦١ ماینگذار توسط ماین هاى خود کشته و ٣٤ تن دیگر زخمی شده اند.
آمر امنیت فراه می گوید که نیروهای نظامی خارجی از تمام ولسوالی های این ولایت خارج شده و اکنون نیروهای امنیتی افغان مسوولیت تامین امنیت را بدوش گرفته اند.
 به گفته وی با خارج شدن نیروهای خارجی امنیت مناطق خراب نشده بلکه بهتر شده است.