Data Gathered Date: 

Thursday, September 19, 2013 - 09:45

 شهر فراه(پژواک، ٢٤سنبله ٩٢):تحکيم امنيت، تمديد برق از ايران به فراه، اعمار بند آب بخش اباد، شفاخانۀ ولايتى، سردخانه ها و اعمار سرک فراه- ايران(٧٨ميل) از خواست هاى مهم باشندگان  ولايت فراه ميباشد.
باشندگان فراه از دولت و جامعۀ بين المللى ميخواهند که کمک هاى لازم را در اين بخش نمايند.
عبدالحميد حميد معاون شوراى ولايتى فراه به آژانس خبرى پژواک گفت که تحکيم  امنيت در اولوليت هاى مردم فراه قرار دارد.
 ولسوالى هاى بکواه، گلستان و بالابلوک از ولسوالى هاى بسيار نا امن، خاکسفيد، پشترود و انار دره نسبتا امن و شيبکوه، قلعه کاه، پرچمن و جوين از ولسوالى هاى امن اين ولايت شمرده ميشود.
مقام ولايت فراه و چند منطقۀ ديگر چند بار مورد هدف مخالفين مسلح قرار گرفته است.
سيد احمد باشندۀ شهر فراه و يکى از آگاهان امور نظامى مى گويد که ولايت فراه يکى از ولايات سرحدى افغانستان است که تقويت و تجهيز نيروهاى نظامى در تحکيم امنيت کمک کرده ميتوانند.
 به گفتۀ وى، ايران و پاکستان که هر دو با فراه همسرحد است، در نا امنى هاى  ولايت فراه دست دارد.
وى مى گويد، اگر دولت ميخواهد که ولايت فراه يک ولايت امن بحيث" سنگر برجسته" نگهدارى شود، پس لازم است که تعداد نيروهاى مجهز به سلاح هاى پيشرفته بيشتر گردد.
به گفته وى، نا امنى هاى فراه بالاى تمامى کشور تاثير دارد.
 عبدالحميد حميد معاون شوراى ولايتى فراه مى گويد که تطبيق برخى پروژه هاى بنيادى نيز براى مردم فراه لازمى است.
به گفتۀ وى، چند سال ميشود که کار اعمار سرک ترانزيتى بين فراه و ايران و ولايات خراسان جنوبى آغاز شده ؛ اما تاکنون نيز تکميل نگرديده است.
به اساس معلومات عبدالحميد ، قرارداد اين سرک درسال ١٣٨٦ امضا گرديده و طبق آن ايران مجبور بود که اين سرک را در جريان دو سال تکميل نمايد.
 اما به گفتۀ وى، هنگام در ماه حمل سال ١٣٩٠ خورشيدى ١٢ کارمند شرکت تطبيق کنندۀ اين پروژه از سوى افراد ناشناس اختطاف شد، کار پروژه نيز متوقف گرديد.
وى مى گويدکه افراد اختطاف شده بعد از مدت کوتاه رها گرديد؛ اما کار سرک که پنجاه درصد پيش رفته، تاکنون نيز آغاز نشده است.
وى مى گويد، رنوى ميدان هوايى فراه خامه و لازم است که به شکل اساسى و پخته اعمار گردد.
 شهلا ابوبکر عضوى شوراى ولايتى فراه مى گويد که بودجۀ انکشاف شفاخانۀ ملکى فراه يک سال قبل از سوى وزارت ماليه منظور گرديده ؛ اما کار عملى آن تاکنون نيز آغاز نشده است.
به گفتۀ وى، اکنون شفاخانۀ ولايتى فراه امکانات پيشرفته و لازم را ندارد.
ابوبکر اعمار بند بخش آباد بالاى فراه رود يکى از پروژه هاى حياتى براى مردم فراه خواند؛ اما مى گويد که دولت هيچگونه توجه به آن ندارد.
 به گفتۀ وى، سروى اين بند درسال ١٣٨٨ تکميل گرديده ؛ اما کارهاى آن بعداً به دلايل نا مشخص به تعويق افتاد.
وى مى گويد، اخيراً قرار داد ديزاين اين بند با يک کمپنى پاکستانى امضا شده و کارهاى مقدماتى ديزاين آن آغازگرديده است.
مردم فراه مى گويند، اعمار اين بند بسيار مهم است و با اعمار آن در پهلوى بلند شدن سطح توليد برق و آبيارى زمين ها، تاثيرات مثبت بالاى آب و هواى قراه وقصبات نيز خواهند گذاشت.
اکنون درجۀ حرارت فراه در فصل تابستان تا ٤٨ درجه ميرسد.
 حيات الله صادق باشندۀ شهر هرات ميخواهد، تا مشکل نبود برق در فراه از بين برده شود.
به اساس اظهارات وى، در زمان کوتاه مدت لازم است تا برق از کشور ايران وارد؛ اما براى دراز مدت لازم است که بند بخش آباد اعمار گردد.
 عبدالمجيد متنفذ قومى ولسوالى بالابلوک فراه مى گويد که لازم است، تا  سردخانه ها براى ذخيره و نگهدارى محصولات زراعتى اين ولايت اعمار گردد.
بۀ گفتۀ وى،  فراه يک ولايت زراعتى است که تا ٨٠ در صد مردم آن مصروف دهقانى اند؛ اما همه ساله برخى بيشتر محصولات آنها به علت نبود سردخانه ها از بين ميرود و يا هم به قيمت هاى پايين به فروش ميرسد.
 به اساس راپورهاى منشره ، در سال گذشته ٢٧٧٠٠ هکتار کوکنار در ولايت فراه کشت گرديده بود.
 توريالى رهى مسوول شوراى جوانان ولسوالى پشت رود  از دولت ميخواهد، تا به مشکل بيکارى مردم  اين ولايت رسيدگى نمايد.
وى مى گويد، اکنون برخى بيشتر جوانان به علت بيکارى مجبور شده اند که با صفوف مخالفين مسلح دولت يکجا و باعث نا امنى اين ولسوالى گردد.
 وى مى گويد:((ما از دولت ميخواهم که هر چه زودتر جلوى بيکارى جوانان را بيگيرد، تا آنها با مواد مخدر معتاد نشوند و جلوى يک بحران بزرگ در اين ولايت گرفته شود.))
 نوراحمد حقبين متنفذ قومى خاک سفيد ميخواهد، تا پل و پلچک ها در امتداد راهاى مواصلاتى شهر فراه و ولسوالى ها اعمار نمايد.
به گفتۀ وى، اين کار  به خاطرى اهميت دارد که بخش اعظم محصولات زراعتى دهاقين فراه به ولايات ديگر و کشورهاى خارجى فرستاده ميشود؛ اما برخى بيشتر سبزيجات وميوه ها به علت خرابى سرک از بين ميرود.