Outsiders don’t want peace in Afghanistan: Hilal

 
کابل (پژواک،٢سنبله ٩٢): "دولت و خارجى ها ارادۀ قوى بخاطر پيشبُرد مذاکرات صلح ندارند و علايمى هم ديده نميشود که در افغانستان صلح تامين شود."
قطب الدين "هلال" يکى از اعضاى ارشد حزب اسلامى به رهبرى گلبدين حکمتيار در گفتگوى اختصاصى با آژانس خبرى پژواک باابراز اين مطلب گفت: شک و ترديد وجود دارد که خارجى ها قصداً نميخواهند در افغانستان صلح و ثبات تامين شود.
وى افزود که شايد خارجى ها منفعت شان را در ادامۀ جنگ در افغانستان مى بينند.
هلال علاوه کرد که افغانها متفرق هستند و براى روند صلح و تامين امنيت و ثبات در افغانستان، از هرچه بيشتر، به وحدت و يکپارچگى نياز  است.
اين عضو حزب اسلامى، با انتقاد از برخى احزاب سياسى گفت که اين احزاب، قبلاً زير يک چوکات فعاليت ميکردند؛ اما امروز به نام هاى مختلف به شکل پارچه، پارچه در افغانستان فعاليت دارند وهمۀ شان يکصدا نيستند؛ پس چگونه اين احزاب ميتوانند ديگران را به يکپارچگى و صلح دعوت  نمايند.
وى تاکيد کرد تازمانيکه وحدت ملى و يکپارچگى در بين افغان ها به وجود نيايد، تصميم واحد گرفته نخواهد شد و افغانها به صلح نخواهند رسيد.
هلال پيشنهاد نمود که افغانها بايد از طريق يک هيئت متحد که مورد قبول همه طرفها باشد، مذاکرات صلح با مخالفان مسلح را تعقيب نمايند.
اين عضو ارشد حزب اسلامى گفت: شوراى عالى صلح که پيشبُرد مذاکرات را برعهده دارد، از تمام مردم افغانستان نمايندگى نميکند و از حکومت نمايندگى ميکند و حتى اين شوراهم تاحال نتوانسته است که با مخالفان مسلح مذاکره نمايد.
وى گفت که طالبان نيز تاکنون حاضر به مذاکره با دولت نشده و مى توان گفت که تا حال، هيچگونه گفتگوى صلح وجود ندارد و هيچگونه علايمى ديده نميشود که درافغانستان صلح تامين شود.
 هلال، علاوه کرد که دفتر قطر باز شد؛ اما بسيار به زودى بدون اينکه مذاکرات صورت بگيرد، بسته شد و حالا هم وقت و زمان براى مذاکرات تعيين نشده است و شک و ترديد وجود دارد که در مورد مذاکرات واعادۀ صلح، اخلاصى وجود ندارد.
وى علاوه کرد: "اصلاً براى پروسۀ صلح و مذاکرات، به واقعيت ها و اخلاص نياز است و اين موضوع مزاج و شوخى نيست که يک روز دفتر را باز ميکنند و روز ديگر بسته ميکنند."
بعدازآنکه دفتر طالبان در قطر بسته شد، وزارت خارجۀ افغانستان اعلام کرد که حکومت برای مذاکره با طالبان، علاقمند به بازگشايی دفتر سياسی در عربستان سعودی يا ترکيه است.
اما اين عضوحزب اسلامى گفت که بهتراست مذاکرات صلح، در داخل کشور صورت بگيرد و اگر در بيرون نيز  به راه مى افتد، بايد تمام طرفها درآن حاضر باشند و اين پروسه را با صداقت و ارادۀ قوى به پيش ببرند.
قرار است که رييس جمهور کرزى، به تاريخ٤ سنبله به پاکستان سفر نمايد. دراين سفر، رهايى سران طالب به شمول ملابرادر، همکارى صادقانۀ پاکستان در قبال پروسۀ صلح و مبارزۀ جدى در برابر تروريزم و دهشت افگنى ازخواستهاى افغانستان خوانده شده است.
رييس جمهور کرزى ١٩ بار در جريان دوازده سال گذشته به پاکستان سفر نموده؛ اما اين سفرها بى دستتورد عنوان گرديده است.
حکومت افغانستان گفته است که رييس جمهور، اين بار با اجنداى قوى به پاکستان سفر مينمايد.
اما قطب الدين هلال نسبت به اين سفر ابراز نااميدى نموده، گفت: "ما زياد اميد نداريم که دراين سفر، تمام مسايل حل شود و يا ما به طرف يک حرکتى برويم که معضلۀ افغانستان به طرف حل به پيش برود."
 وى افزود که رييس جمهورافغانستان بارها به پاکستان سفر نموده و اين بارهم مثل سفرهاى قبل به پاکستان خواهدرفت؛ بخاطراينکه درپاکستان تغييراتى به وجود آمده و حکومت جديد به رهبرى نوازشريف تاسيس گرديده است.
هلال گفت: چون پاکستان، کشورهمسايه است، معمول اين است که بايد حکومتداران هردو کشور، سفرداشته باشند و از سفر رييس جمهور نيز به هدف حل بحران کشور، چندانى توقعى نمى رود.
گفتنى است  که هيئت حزب اسلامى گلبدين حکمتيار، سال گذشته گفتگوهاى صلح را با دولت و اعضاى شوراى عالى صلح در کابل انجام داد؛ اما اين مذاکرات را پس از امضاى سند استراتيژيک بين حکومت افغانستان و امريکا متوقف کرده است.