Foreign troops leaving southern provinces

 
کندهار (پژواک، ١٣ سنبله ٩٢): قوماندان قول اردوى ملى ٢٠٥ اتل در جنوب مى گويد که نيروهاى خارجى، در حال خروج از ولايات جنوبى هستند و تاکنون ١٨٨ مرکز نظامى خود را به نيروهاى افغان سپرده اند.
تورنجرال عبدالحميد حميد، ديروز در يک مصاحبه با آژانس خبرى پژواک گفت که نيروهاى خارجى، اکنون مسووليت هاى خود در ولايات جنوبى ارزگان و دايکندى را کاملاً به نيروهاى افغان سپرده؛ اما از ولايات کندهار و زابل در حال خارج شدن هستند.
وى افزود که نيروهاى آيساف، ٢٣٥ پايگاه نظامى در شهرها، مراکز ولسوالى ها و قريه جات ساخته بودند که اکنون از جمع آن ١٨٨ مرکز به اردوى ملى سپرده شده است.
به گفتۀ موصوف، نيروهاى خارجى هنوز يکتعداد مراکز نظامى در شمارى از ولسوالى هاى ولايات کندهار و  زابل دارند که تا سه ماه آينده، کاملاً به نيروهاى افغان سپرده خواهد شد.
وى گفت: با خروج نيروهاى بين المللى، امنيت در اکثر مناطق تامين شده و نيروهاى افغان قابليت اين را دارند که امنيت مردم را به تنهايى تامين نمايند.
حميد افزود که در شرايط فعلى، حمايت مردم از نيروهاى افغان بيشتر شده و در بخش امور امنيتى با آنها همکارى مى نمايند.
وى افزود که اکنون عمليات نظامى (سرحدات محکم) علاوه بر ساير ولايات جنوبى، در ولسوالى هاى غورک، ميوند و پنجوايى کندهار جريان دارد که به اساس آن، جلو فعاليت هاى مخالفين مسلح گرفته شده و تمامى راه ها به روى مردم باز شده است.
به گفتۀ وى، يک اندازه تهديدات مخالفين مسلح در ولسوالى خاکريز وجود دارد که عمليات عليه آن را، در  جمعۀ آينده آغاز خواهد کرد.
وى در مجموع وضعيت امنيتى کندهار را نسبت به قبل خوب خواند و گفت که اکنون، هيچ منطقه اى منطقه وجود ندارد که تحت تصرف طالبان قرار داشته باشد.
به گفتۀ وى، مخالفت هاى شديد بين طالبان مسلح ايجاد شده، ولسوال هاى نو از کندهار تا هرات تعيين کرده و کسانيکه در صفوف آنها فعاليت مسلحانه داشته اند، اکنون مايوس شده و تلاش دارند که از جنگ دست بکشند.
وى از  مجهز شدن اردوى ملى در جنوب، معلومات داد و گفت که آموزش تيم هاى انجنيرى خنثى سازى ماين، استفاده از سلاح هاى سبک و سنگين، و عمليات هوايى جريان دارد؛ زيرا که ماين هاى زمينى نه تنها به نيروهاى نظامى، بلکه براى مردم عام نيز يک دردسر است و اين يگانه راه جنگ مخالفين مسلح ميباشد.
وى گفت: "اکنون نيروهاى اردوى ملى در جنوب کشور، ٥٠ درصد امکانات و آموزش در بخش خنثى سازى ماين کسب کرده؛ اما ما ميخواهيم که اين سطح شان را با در نظرداشت نيازها بلند ببريم."
اما وى افزود که بخش پياده، نيروهاى اردوى ملى به طور مکمل مجهزاند؛ اما در بخش هاى توپچى، تانک ها و نيروى هوايى، هنوزهم مشکلات به جاى خود مانده است.
جنرال حميد، نبود امکانات کافى در بخش هاى نيروى هوايى، تانک، توپ و همچنان بخش هاى سيستم دفاعى و کمبود سهولت هايى همچون هليکوپترهاى کشفى و طياره هاى جت را مشکل جدى خواند؛ اما گفت که مطابق به وعده هاى جامعه جهانى، اردوى ملى افغانستان در پنج سال آينده اين امکانات و وسايل را دريافت خواهند کرد. 
وى از بودن ٧ هليکوپتر کلان و ٦هليکوپتر کوچک براى حل مشکلات اوليه در چوکات هوايى قول اردوى ٢٠٥ اتل اردوى ملى در جنوب خبر داد و افزود که  اکمالات و ترانسپورت اردوى ملى، توسط اين وسايل صورت ميگيرد.
وى همچنان  جلب  و جذب  در  صفوف  اردوى ملى را  نيز نسبت به قبل خوب خواند و افزود: مهمتر از همه اين است که در صفوف اردوى ملى، سهم جوانان ولايات جنوبى زياد شده است.
وى گفت: "قبلاً  در سطح جنوب، ماهانه ١٠ تن به صفوف اردوى ملى شامل مى شدند؛ اما اکنون اين رقم  در ماه به صد تن افزايش يافته است."
به گفتۀ وى، اکنون ١٤٠٠سرباز  در مرکز تربيوى اردوى ملى در جنوب، تحت آموزش قرار دارند که به زودى در مناطق مختلف کشور توظيف خواهند شد.