چغچران (پژواک ٧عقرب ٩٢) : اگر چه مسوولان محلى ولايت غور از پيشرفت در عرصۀ بازسازى سخن ميزنند، اما مردم ميگويند که کارهاى بنيادى صورت نگرفته و بايد سرکها قيرشود، بند هاى برق اعمار گردد وآب آشاميدنى و زراعتى فراهم شود.
سید انور رحمتی والی غور ميگويد که درچند سال اخير روند بازسازى، خوب بوده است.
به گفتۀ وى، کار های عمده ای که صورت گرفته، شامل  15 کیلومتر سرک قیر درشهر چغچران مرکز غور، دو کیلومتر پُخته کاری میدان هوايی این شهر و اعمار ساختمانهای ادارات دولتی بوده است.
رحمتى علاوه ميکند که 80 در صد ادارات دولتی ریاستها صاحب تعمیر شده است و فقط ادارات محیط زیست، اقتصاد وتعمیر هفت ولسوالی تا هنوز اعمار نگردیده است.

والی غور ميگويد که بیشترین کار در بخش پروسه همبستگی ملی شده که برای مردم رضایت بخش بوده واین پروژه های کوچک باعث رشد زندگی مردم  گرديده است.
 
اما وی گفت : (( در بخش های زیر بنايی که اشتغالزا باشد متاسفانه کاری صورت نگرفته است.))
رحمتى، مشکل اساسی مردم غور را نبود راههای مواصلاتی به کابل وهرات خوانده، ميگويد که سرکهای اين ولايت خامه است و مردم به سختی در این مسیر ها رفت وآمد میکنند.
اما فضل الحق احسان رييس شوراى ولايتى غور تند تر صحبت نموده، ميگويد که دولت در ١٢ سال گذشته کار قابل ملاحظه اى در بخش بازسازى انجام نداده است.
به گفتۀ وى، کار بنيادى و اساسى صورت نگرفته و پروژه هاى کوچکى که عملى گرديده مردم از آن راضى نيستند.
احسان ميگويد که دولت در برابر ولايت غور مشارکت، توازن و عدالت را در نظر نگرفته است.مردم غور خواستار پروژه هاى زيربنايى بخصوص برق و سرک هستند و ميخواهند که سرک غور- هرات قير شود و مشکلات مواصلاتى آنان رفع گردد.
رييس شوراى ولايتى غور مى افزايد: ((با اين پروژه ها زندگى مردم غور متحول ميشود، در غير آن همچنان عقب افتاده باقى خواهد ماند.))
وى علاوه ميکند که تيم بازسازى ولايتى( PRT ) ليتوانيا در غور در عرصۀ بازسازى کار در خور دقت نکرده، اما جاپان در بخش بازسازى نقش مهم داشته که قابل ستايش است.
 اين درحالى است که امسال جاپان ٩٠٠ هزار دالر را براى پروژه هاى انکشافى و عام المنفعۀ غور کمک کرده که قرار است از آن هزاران تن مستفيد شوند.
اين پول در ساخت دو کلينيک صحى، دو مکتب و يک پروژۀ برق آبى کوچک در ولسوالى هاى دولينه و چهارسده و ساخت ديوار احاطۀ ليليه اناث دارالمعلمين، و مرکز حقوقى کميسيون مستقل حقوق بشر در شهر چغچران به مصرف ميرسد.
ماى مادا معاون سفارت جاپان در کابل، پس از امضاى قرارداد اين پروژه ها گفت که قرار است کار اين پروژه ها، تا پايان سال ١٣٩٢ تکميل گردد.
به گفتۀ وى، بخش ملکى سفارت جاپان، از سال ٢٠٠٩ ميلادى بدينسو پنجاه ميليون دالر را در بخشهاى معارف، صحت، مواصلات و ساير پروژه هاى عام المنفعه در ولايت غور مساعدت نموده است.
 مسوولين درولايت غور، فعاليت هاى تيم بازسازی ولایتی لیتوانیا درآن ولايت را بسيار ضعیف خوانده، مدعى اند که هیچ پروژۀ مهم بازسازی در این ولایت را عملى نه نموده است.
تيم بازسازى لیتوانیا، از سال ١٣٨٤ درغور به فعاليت آغاز کرد و امسال پس از سپرده شدن مسووليت هاى امنيتى به نيروهاى افغان ، آن ولايت را ترک کرده است.
فضل الحق نجات ، سرپرست سابق ولایت غور ميگويد که ليتوانيا يک کشورکوچک است؛ بناءً کارهاى تیم بازسازی ولايتى آن، خيلى ضعيف ميباشد.
به گفتۀ وى، جامعۀ جهانى بايد تيم بازسازى ولايتى مربوط کشورى را که ميتوانست پروژه هاى بازسازى را تطبيق نمايد و مشکلات مردم اين ولايت را رفع سازد، به اين ولايت توظيف ميکرد.
نجات افزود: "غور در بازسازى، به تیمى نیاز داشت که از وسایل و امکانات زیاد و پیشرفته بهره مند مى بود. "
خان محمد سیلاب، باشندۀ شهر چغچران نيز ميگويد که حکومت در قبال ولایت غور بی توجه بوده، به همين علت، جامعۀ جهانی تیم بازسازى ولايتى ضعیف را به این ولایت توظيف نموده بود.
وی گفت که تاکنون هيچ حرکت بنيادى در بخش بازسازى که درزندگى مردم غور تغييرى ايجاد کند، صورت نگرفته است.
سیلاب  علاوه کرد: (( باآنکه مردم همکار حکومت اند، اما تاکنون دراين ولايت یک بند برق اعمار نشده، سرکهاى آن خامه است و اکثريت مردم به خدمات صحى دسترسی ندارند.))
مردم ولايت غور بار ها با حرکت هاى مدنى شان، خواستار پروژه هاى بنيادى گرديده اند. آنها به شمول اطفال و زنان، سه روز پيهم مظاهره نموده و خواستار برق و بازسازى و قيرريزى شاهراه ها شده اند.
در ماه ميزان سالجارى صد ها تن به شمول فعالان جامعۀ مدنى شبهنگام درکنار دریای هریرود شهر چغچران،شمع، چراغ تيلى وهريکين روشن کردند و  خواستار اعمار بندبرق گرديدند.
آنها باشعارهاى( ريیس جمهور وعده هایت چه شد؟غورباداشتن دریاهای مشهوروخرشان هریرود،فراه رود ومرغاب، درتاریکی تابه کی؟ ومابرق میخواهیم)، بابرگزاری کتاب وشعر خوانی به گردهمايى خود خاتمه دادند.
 نبی ساقی يکى از فعالان جامعۀ مدنى غورميگويد: ((تاکنون هیچ پروژه مهم زیر بنايی در غور انجام نشده است، مانی سرک داریم و نی برق، رييس جمهور درسفر ده سال قبل به غور  وعدۀ اعمار بند برق را داده بود، اما اين وعده عملی نشده است.))
وی افزود که جاى تعجب است که  سه دریای مشهور از غورمیگذرد، ولی برق نیست و تنها قسمتى از شهر توسط یک جنراتور دیزلی روشن میشود که یکی کیلووات برق از ٥٠ تا ٦٠ افغانی بوده و براى مردم کمر شکن تمام ميشود.
ساقى علاوه کرد که اکثر اوقات جنراتور خراب مى شود و یک هفته  و حتى يکماه مردم درتاریکی به سر ميبرند.
محمدگل باشنده دیگر ولایت غور ميگويد که روزانه در بدل ١٥٠ افغانى مزدور کارى ميکند و نمى تواند که با فاميل هشت عضوى خود، پول برق جنراتور را بپردازد.
وى گفت: ((ما در داخل شهر با چراغ تيلى زندگی می کنيم، آيا ما ازفغانستان نیستیم که دولت به ما برق جور نمیکنه.))
اما انجنير محمد ياسين رييس شرکت برشنا در ولايت غور ميگويد که مشکل عمده، نبود شبکۀ درست و سيستم منظم برق رسانى است .
وى افزود که جنراتور ديزلى، کهنه شده و هر بار از کار مى افتد و شهريان غور با مشکل برق مواجه ميشوند، اما آنها در حال خريدارى يک جنراتور ديگر به ظرفيت يک ميگاوات برق هستند و قرار است که تا يکماه ديگر نصب شود و تمام شهريان غور را برق بدهد.
انجنير ياسين ميگويد که با آنهم، مشکل مردم به شکل موقت حل خواهد شد و لازم است که دولت بند برق اعمار نمايد تا مشکل مردم براى دايم از ناحي برق حل شود.