ايبک (پژواک، ١٨ سنبله٩٢): باشندگان ولايت سمنگان، از تامين امنيت در اين ولايت رضايت دارند؛ اما مسوولين امنيتي اين ولايت ميگويند که براى تامين امنيت هرچه بيشتر، به افزايش تشکيل پوليس و تجهيزات نياز دارند.
به گفتۀ آنها؛ شاهراه شمال نيز که از اين ولايت عبور کرده، کاملاً امن است و بدون ولسوالى دره صوف پايين، امنيت مرکز و پنج ولسوالى ديگر اين ولايت، کاملاً تامين است.
مصدق الله مظفرى آمر امنيت قوماندانى امنيۀ سمنگان، به آژانس خبرى پژواک گفت که امنيت ولايت سمنگان، به طور کلى تامين گرديده است.
موصوف افزود که شاهراه شمال در مسير اين ولايت، کاملاً امن است وعلاوه بر موترهاى ملکى، قطارهاى نيروهاى خارجى و افغان، وقت و ناوقت از آن استفاده مى نمايند.
اما سمونوال مظفرى گفت: "رويدادهاى ناامنى، گاهگاهى در ولسوالى دره صوف پايين رخ ميدهد؛ اما قابل نگرانى نيست."
موصوف افزود که مخالفين مسلح موجود در اين ولسوالى، توان رويارويى با نيروهاى پوليس را ندارند؛ اما با جور دادن و اذيت کردن مردم، باعث  نگرانى آنها شده اند.
عالم باشندۀ ولسوالى دره صوف پايين، به پژواک گفت که حلقات مخالفين مسلح ناشناس، در حال استخراج معدن ذغال سنگ اين ولايت ديده ميشوند.
موصوف افزود: گروه مسلح ده نفرى افراد ناشناس در اين ولسوالى وجود دارد که وقت ناوقت روند استخراج ذغال سنگ را با کندى مواجه ميسازد.
اين درحالى است که طى سه سال گذشته، سه  بار انجنيران و کارمندان داخلى و خارجى سرکسازى، توسط مخالفين مسلح در ولسوالى دره صوف ربوده شده اند.
در دو رويداد جداگانه، پنج کارمند بنگلديشى شرکت (سم ون) ربوده شده که در نتيجۀ عمليات نيروهاى  امنيتى، با قتل سه طالب و يک افسر پوليس رها گرديده اند.
همچنان  دو انجنير افغان، بعد از اختطاف در اين ولسوالى، با ميانجگيرى و تلاش هاى شوراى عالى صلح و موسفيدان محلى، بعد از پنج روز بدون قيد و شرط رها شد.
ضياءالدين ضيا رييس شوراى ولايتى سمنگان نيز گفت که دره صوف، در زمان حکومت طالبان نيز منطقۀ نيروهاى مقاومت بود.
وى افزود: "اگر جلو نفوذ طالبان در دره صوف گرفته نشود، باعث ايجاد مشکلات امنيتى در سمنگان، بلخ و سرپل خواهد شد."
اما سمونوال مصدق آمر امنيت قوماندانى گفت که وضعيت امنيتى ولسوالى هاى دره صوف بالا و دره صوف پايين، درسال جارى رو بع بهبودى است.
موصوف افزود: در جريال سال جارى، ٣٠ مخالف مسلح اين ولسوالى با شوراى عالى صلح يکجا شده که تاثيرات مثبت، بالاى وضعيت اين ولسوالى گذاشته است.
به گفتۀ وى، اکنون يک گروه مسلح چند نفرى که تعداد شان بيش از ده ها تن است، در مناطق کوهستانى اين ولسوالى، پنهان شده و توان رويارويى و جنگ با نيروهاى امنيتى را ندارند.
موصوف تکميل پروسۀ انتقال امور امنيتى در اين ولايت  را نيز نشان دهندۀ تحکيم  امنيت در اين ولايت خواند.
مسووليت امنيتى سمنگان، به تاريخ ٨ ماه جدى سال ١٣٩٠ خورشيدى، طى مراسم ويژه از نيروهاى خارجى، به جانب افغان سپرده شد.
خيرالله انوش والى سمنگان، در مراسم انتقال امنيت گفت که امنيت در سراسر سمنگان، به همکارى مردم تامين گرديده و هيچگونه مشکل امنيتى ندارند.
مصدق آمر  امنيت افزود که نيروهاى افغان، تاکنون امور امنيتى اين ولايت را به خوبى پيش برده اند.
باشندگان اين ولايت نيز از تلاش هاى مسوولين امنيتى اين ولايت خُرسند اند.
محمدامين باشندۀ شهر ايبک، به پژواک گفت: رويدادهايى که در ساير ولايات و مناطق کشور رخ ميدهد، در ولايت سمنگان بسيار کم با آن روبه رو ميشوند.
موصوف افزود که آنها از تلاش هاى نيروهاى امنيتى خُرسنداند و از دولت مرکزى ميخواهند که از آنها حمايت کنند.
اما مصدق آمر امنيت گفت که آنها خواهان افزايش تشکيل و تجهيزات پوليس به هدف تحکيم بيشتر امنيت هستند.
وى افزود: در تمامى ولايت، ١٢٠٠ پوليس امنيتى دارند که براى تحکيم امنيت مناطق وسيع و واحدهاى ادارى اين ولايت، کفايت نمى کند.
 به گفتۀ وى، براساس پلان آنها، اين ولايت حداقل به ٢٠٠٠ پوليس امنيتى نياز دارد که بايد  دولت مرکزى  در مورد اين پيشنهاد شان غور نمايد.
موصوف افزود که آنها همچنان به تجهيزات معاصر امنيتى ضرورت دارند.