Special Reports

پکتيکا در جنوبشرق کشور، موقعيت دارد که در شمال با ولايات پکتيا و غزنى و در شمالغرب نيز با ولايت غزنى همسرحد است. همچنان در شمالشرق با خوست و در شرق، جنوب و جنوبشرق با وزيرستان شمالى و جنوبى، سرحد طولانى ايجاد کرده است. يک بخش از ولايت پکتيکا، با ولايت زابل و ايالت بلوچستان پاکستان همسرحد است.
١-حوزۀ نفت و گاز کتواز:
حوزۀ نفت و گاز کتواز، يک منطقۀ مشترک بين ولسوالى هاى  يحيى خيل، زرغون شهر، جانى خيل و خوشامند در طرف جنوبى شرنه خوانده ميشود. مساحت اين حوزه ٤٠ هزار کيلومتر مربع و ضخامت احجار رسوبى آن، به ٦ هزار متر ميرسد.

 شرنه (پژواک ٢٩ اسد ٩٢) : با فعال شدن پوليس محلى در بعضى از مناطق و ولسوالى هاى پکتيکا امنيت نسبتا خوب شده است ؛ اما باز هم از بعضى نقاط اين ولايت خبرهاى نا امنى، جنگ و انفجارها داده مى شود.
رحيم خان باشندۀ مرکز شرنه ميگويد، پوليس محلى اخيراً در منطقۀ خواجه خيل ميرزک مربوط شهر شرنه فعال شده است.
به گفتۀ وى، بعد از فعال شدن پوليس محلى شمار و قدرت طالبان کاهش يافته، اما يک تعداد افراد مسلح  اکنون  نيز در اين منطقه فعاليت مى کنند.
سلام جان باشنده قريۀ چهاردى شرنه نيز ميگويد، با فعال شدن پوليس محلى در خواجه خيل طالبان محلى با منطقه آنها  رو آورده  اند.

 شرنه ( پژواک ٣٠ اسد ٩٢ ) : مسوولين پکتيکا ميگويند که کارهاى چشم گير در طى چند سال اخير در بخش بازسازى اين ولايت صورت گرفته شده،اما يک تعداد از باشنده گان آن سهم پکتيکا نسبت به ولايات ديگر بسيار کم ميخوانند.
 محب الله صميم والى پکتيکا به آژانس پژواک گفت،ده ها پروژه در چند سال اخير تطبيق شده است و در اين بخش به تعداد زيات مکاتب و مراکز صحى پکتيکا تعميرهاى جديد اعمار گرديده است.
 صميم مى افزايد، که از جمله ٣٦ مراکز صحى پکتيکا به ٢٠ آن تعمير هاى جديد اعمار گرديده شده است و به سه کلينيک ديگر نيز در طى سال جارى تعمير اعمار  خواهد شد.

شرنه (پژواک، اول سرطان ٩٢): مسوولين معارف پکتيکا مى گويند که هرچند پيشرفت ها در چند سال گذشته دربخش معارف صورت گرفته؛ اما هنوزهم مشکلات بيشتر در مقابل اين روند وجود دارد.
استاد کوچى ځاځى رييس معارف پکتيکا گفت که ولايت پکتيکا، اکنون از ٣٤٤ مکتب فعال برخورداراست، که از جمله ٢٠٧ باب آن ابتدائيه، ٥٩ متوسطه و ٥٨ ليسه ميباشد.
وى افزود که در حدود ۱۴۲۰۳۴شاگرد، مصروف فراگيرى تعليم در اين ولايت اند که ۲۳۰۰۰تن آنها را دختران تشکيل ميدهند.
رييس معارف پکتيکا افزود که اکنون ٣٧١٠ معلم، مصروف تدريس در مکاتب اين ولايت هستند که از جمله  ٩٥٠ تن آنها رسمى بوده و متباقى شان اجير ميباشند.

 شرنه( پژواک، ١٨ سرطان ٩٢):مسوولين و باشندگان ولايت پکتيکا مى گويند که هفتاد درصد اقتصاد مردم اين ولايت بر زراعت و مالدارى متکى است ؛ اما روند زراعت و مالدارى به اثر کم توجهى دولت با مشکلات روبرو است .
محمدوصيل رييس زراعت  و مالدارى اين ولايت مى گويد که کمبود ذخيره هاى آب و محصولات زراعتى يکى از مشکلات بزرگ باشندگان اين ولايت که نيازهاى هاى آنان را مرفوع کرده نمى توانند.
 موصوف از کم توجهى وزارت و ادارات کمک کننده به ولايت پکتيکا نسب به ولايات ديگر شکايت کرد و تُخم ها و مواد که از سوى دولت داده ميشود، ٣٠ درصد دهاقين اين ولايت نيز آز ان بهرمند نميشوند.