بر حفظ نقش نظارتى شوراهاى ولايتى تاکيد به عمل آمد

 
کابل (پژواک،٢٧جوزا ٩٢): رؤساى شوراهاى ولايتى، از تهديدهاى امنيتى و حذف نقش نظارتى شوراهاى ولايتى در مسودۀ قانون جديد اين شوراها، اظهار نگرانى نموده خواهان رفع اين دو مشکل شدند.
امروز رؤساى شوراهاى ولايتى، و رييس و معاونين مشرانوجرگه، طى نشستى در تالار کنفرانس هاى ولسى جرگه، روى صلاحیت ها و نقش شوراهای ولایتى و مشکلات امنيتى بحث نمودند. 
داکتر محمد افضل حديد رييس شوراى ولايتى بلخ، در نشست امروز گفت که شوراهاى ولايتى، به اساس قانونى که درسال ١٣٨٦ تهيه وترتيب شده بود، نقش نظارتى داشتند.
اما به گفتۀ وى، در طرح جديد قانون شوراهاى ولايتى که در حال حاضر در ولسى جرگه مى باشد،  نقش نظارتی شوراهای ولایتی حذف شده و تنها نقش مشورتى اين شوراها باقى مانده است.
وى و برخى ديگر از رؤساى شوراهاى ولايتى، خواهان دادن نقش نظارتى به شوراهاى ولايتى گرديد. 
عزيزالله پويا رييس شوراى ولايتى غزنى گفت که اعضاى شوراى ولايتى، با مشکلات امنيتى مواجه اند و در دو سال اخير، چهار تن از رؤسا و شش تن از اعضاى شوراهاى ولايتى در حملات مسلحانه کشته شده اند.
موصوف افزود: "همين حالا از جانب رياست محترم امنيت ملى، به ما مکرراً مکتوب مى رسد که جان شما به خطراست؛ درشوراى کويته طالبان تصميم گرفته شده که شما را مورد حمله قرار دهد؛ و به ديگر اعضاى شوراهاى ولايتى ساير ولايات هم همى رقم گفته شده است."
وى درحالى که مى گفت تاکنون هيچ اقدام عملى جهت تامين امنيت اعضاى شوراى ولايتى ازسوى نهادهاى امنيتى روى دست گرفته نشده است افزود: "دراين اواخر، از جانب وزارت امور داخله مکتوب آمده که محافظين شوراهاى ولايتى حذف شود."
فوزيه يونسى کاکړ معاون شوراى ولايتى زابل که در حملۀ انتحارى ٢٠ جوزا در مرکز آن ولايت زخم سطحى برداشته، در گفتگو با پژواک از مشکلات امنيتى شکايت نموده گفت که قبلاً هر رييس شوراى ولايتى، دو محافظ داشت؛ اما از حدود يک ماه به اين طرف وزارت امور داخله محافظين يادشده را به کارهاى قبلى شان خواسته است.
وى و شمارى ديگر از رؤساى شوراهاى ولايتى  نيز گفتند که  دراين قسمت تجديد نظر شود.
فضل هادى مسلميار رييس مشرانوجرگه گفت که مشکلات نمايندگان شوراهاى ولايتى، قابل نگرانى مى باشد و بايد در جهت رفع آن اقدام صورت گيرد.
وى گفت که به همين منظور، از مقام هاى ارگانهاى امنيتى خواسته شده تا چهارشنبه آينده به مشرانوجرگه حاضر شوند.
موصوف خاطرنشان کرد که مشکلات امنيتى اعضاى شوراهاى ولايتى را نيز با آنها در ميان خواهند گذاشت.
نجيب الله دانش معاون سخنگوى وزير امور داخله، به آژانس خبرى پژواک گفت که مطابق با طرزالعمل رجال برجستۀ حکومت، براى هررييس شوراى ولايتى، سه محافظ تعيين شده و اين امر تا حال پا برجا اس .
 به گفتۀ وى، مطابق طرزالعمل بايد رؤساى شوراهاى ولايتى، افراد مورد اعتماد خود را به وزارت داخله معرفى نمايند تا وزارت بعد از آموزش هاى لازم، آنان را به حيث محافظين استخدام نمايند.
موصوف گفت: برخى از رؤساى شوراهاى ولايتى، تا حال چنين افرادى را به آن وزارت معرفى نکرده و وزارت افرادى را که به حيث محافظين اين تعداد رؤسا توظيف کرده بود، به وظايف قبلى شان خواسته اند تا رؤسا مطابق طرزالعمل، افراد با اعتماد شانرا معرفى نمايند.
دانش افزود که وزارت امور داخله، درقسمت تامين امنيت اعضاى شوراهاى ولايتى، هيچگاه کوتاهى نکرده است.

Add new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Download “Pajhwok” mobile App, to read and access latest news, features, interviews, videos and photos about Afghanistan.