Special Reports

ميمنه(پژواک،٣ دلو، ٩٢) : فاریاب ازجملۀ ولايات شمال کشور بوده و داراى معادن طبيعى غنى به شمول نفت وگاز و نمک است،اما این ولایت تا هنوز در ردیف ولایاتى قراردارد که  کار اندکى بر ذخایر معدنی آن صورت گرفته است.
تحقيقات و مطالعات جیولوژیکی در سالهای گذشته نشان میدهد که ذخایر فراوان معـدنی درين ولايت وجود دارد و اگر شرایط مساعد شود، امکانات وسایل تخنیکی موجود باشد از جملۀ ٢١٢  عنصر فلزی و سنگی ٧٠ درصد آن قابل استحصال است، اما این ولایت در ادوار مختلف به باد فراموشی دولت ها قرار گرفته است.

ميمنه (پژواک ١٤عقرب ٩٢) : مقامات ولايت فارياب، امنيت را نسبت به گذشته بهتر مى دانند، اما مردم از ناحيه امنيت ابراز نگرانى نموده و خواستار توجه جدى دولت درين زمينه هستند.
فارياب از جملۀ ولايات شمال بوده و مردم ميگويند که فعاليت مخالفان مسلح دربرخى  ولسوالى ها امنيت را زير سوال برده است.
اما محمد الله بتاش والى فارياب ميگويد که  اوضاع امنيتى نسبت به گذشته به مراتب بهتر شده است.

ميمنه (پژواک ١٥عقرب ٩٢) : مسوولان محلى ولايت فارياب، روند بازسازى به شمول پروژه هاى سرک و بند هاى آب  را در چند سال اخير خوب خوانده، اما ميگويند که کار بعضى از پروژه ها يا معطل مانده و يا به کُندى به پيش ميرود.  
محمد الله بتاش والى فارياب ميگويد که مهمترين اين پروژه ها،برق تمديدى ترکمنستان به شهر ميمنه مرکز فارياب و شمارى از ولسوالى ها بوده که هزاران خانواده از آن مستفيد شده اند.
وى اعمار کمپلکس مقام ولايت،رياست عدليه، اتاق تجارت، تعمير شفاخانۀ ولادى- نسايى را بخش ديگر در امور بازسازى عنوان کرده، گفت که  تعمير شفاخانۀ ولايتى نيز در حال اعمار است.

ميمنه (پژواک ٤عقرب ٩٢) : معارف درولايت فارياب روبه پيشرفت بوده،اما کمبود تعمیرمکاتب،معلمین مسلکی، کُتب جدید درسی ،ترانسپورت،سر معلمین واعضای نظارت درمکاتب وتهدیدها ازمشکلات عمده درين راستا پنداشته ميشود.
احمدالله عرب، ريیس معارف فاریاب  ميگويد که مردم فارياب علم دوست و علم پرور بوده و براى فرستادان اطفال شان به مکاتب علاقۀ فراوان دارند.
وى مى افزايد که  در فاریاب بيش از پنجصد مکتب با کميت مجموعى  بيش از ٤٠٠ هزار شاگرد وجود دارد که توسط ٧٧٠٠ معلم تدريس ميگردند.

 ميمنه (پژواک ١٦عقرب ٩٢) : فارياب با ترکمنستان سرحد دارد و اقتصاد بيشتر مردم آن به قالين بافى و زراعت و مالدارى متکى است، اگر چه وضعيت اقتصادى مردم نسبت به گذشته خوب شده ، اما با مشکلاتى هم روبرو هستند.
 بندر آقينۀ  در ولسوالى اندخوى و سرحد ترکمنستان واقع بوده و اموال تجارتی بخصوص مواد نفتی و خوراکه از کشورهای آسیای میانه، اروپا، امارات عربی، ایران و چین وارد شده؛ و صنایع دستى و فرآورده های زراعتی صادر ميگردد.
واردات را موتر و پرزه جات آن،آهن آلات و سيخ گول؛ و صادرات را ميوۀ خشک مانند پسته و بادام و صنايع وطنى از قبيل قالين، گليم و پوست حيوانى تشکيل ميدهد.