Special Reports

 باميان (پژواک ١٦قوس ٩٢) : باميان يکى از ولايات مرکزى و کوهستانى بوده و سرشار از ذخاير زيرزمينى بخصوص معادن آهن و زغال سنگ است.
اما بيشتر اين معادن، دست نخورده باقى مانده است. از معادنى مانند زغال سنگ که استخراج صورت گرفته،به  شکل فنى و ايمنى نبوده و به همين علت صد ها صوف استخراج ذغال سنگ،  از سوى وزارت معادن درين ولايت مسدود گرديده است.

باميان (پژواک١٣اسد٩٢) : بامیان ازجملۀ ولايات محدودى است که بعد ازسقوط حکومت طالبان،ساختمانهای دولتی و سرک قير درین ولایت وجود نداشت، اما با روى کار شدن حکومت جديد، روند بازسازی در قالب پروژه های کوچک وبزرگ اجرا شده است.
مردم همواره از بطى بودن روند بازسازى شکايت نموده ، تا حدى که پنج سال قبل،مردم و نهادهاى مدنى، يک مساحت سرک را در داخل شهر باميان کاهگل کرده تا بدينگونه اعتراض خود را نسبت به بى تفاوتى دولت در امر بازسازى بازتاب داده باشند.
اما عبدالرحمن احمدی سخنگوی والى بامیان ميگويد که تا حال حدود 130 کیلو متر سرک قیر ریزی گردیده و80  درصد تعمير هاى دولتی ساخته شده است .

باميان (پژواک ٨اسد٩٢) : باميان اولين ولايتى است که روند انتقال از نيروهاى خارجى به نيروهاى افغان در سرطان سال ١٣٩٠ آغاز گرديد.
باميان ولايت آرام در سطح کشور بوده، اما بعد از انتقال امنيت،برخى اوقات ولسوالی های کهمرد، سیغان و شیبر از طريق ولايت بغلان مورد تهديد امنيتى مخالفان مسلح قرار گرفته است.
درمربوطات بامیان کدام گروپ مسلح مخالف دولت حضور وفعالیت نداشته و تهدیدات امنیتی ازولایات همجوار چون پروان، میدان وردگ وسرپل متوجه این ولایت بوده است.
درین ولایت واقعات جنايی نیز نسبت به دیگر ولایات کم بوده ومردم درفضای صلح زندگی میکنند.

باميان (پژواک ٩اسد ٩٢) : معارف بامیان باآنکه نسبت به دیگر ولایات چالشهای امنیتی ندارد، اما نبود ساختمان  ودوری راه مکاتب ، کمبود امکانات درسی ومعلمین مسلکی، از مشکلات عمده درين بخش خوانده ميشود.
رياست معارف و شوراى ولایتی بامیان، به علت کمبود محل تدريس شاگردان، معلمين مسلکی و عدم توازن در بودجۀ معارف ولايات، اعتراض دارند.
 رياست معارف باميان مى گويد که در سال 1391، برای شاگردانى که صنف درسی نداشتند، خانه ها را به کرایه گرفته بودند؛ اما در سال 1392 به دلیل نبود بودجه نتوانسته اند خانه ها را به کرايه بگيرند.

باميان (پژواک ٦اسد٩٢) : بامیان یکی از ولایاتى است که هیچگونه کارخانۀ صنعتی وجود ندارد، حتی کارخانه هاى کوچک نیز در این ولایت نیست که برای تامین معیشت خانواده ها کمک شود واقتصاد مردم را بالا ببرد .
اين ولايت بازار تجارتی مانند دیگر ولایات نيز ندارد.
 بازار بامیان بیشتر رنگ یک بازار محلی برای مصارف محلی را دارد.اجناس اقلامى که برای فروش آورده میشودازشهرهای بزرگ مانند کابل، مزار شریف وغزنی تهیه  میگردد .
دکانهايی که در بامیان وجود دارد فقط برای فروش مردم محل میباشد واز این ولایت هیچ ولایت دیگر اجناس خود را خریداری نمیکنند .