والى جديد باميان: میکانیزه کردن زراعت و رشد توریزم در صدر کارم قرار دارد

 
باميان (پژواک، ١٦عقرب٩٢): والى جديد باميان ميگويد که از طریق میکانیزه کردن زراعت، رشد صنایع روستايی و توریزم، اقتصاد مردم بامیان را رشد خواهد داد.
لوی پاسوال غلام علی وحدت، به جاى حبيبه سرابى به حيث والى جديد باميان تقرر يافته است.
خانم سرابى به مثابۀ يگانه والى زن در سطح کشور، از سال ١٣٨٤ هجرى شمسى به حيث والى باميان وظيفه اجرا ميکرد؛ اما ماه گذشته استعفا داد و به حيث معاون دوم داکتر زلمى رسول نامزد رياست جمهورى تعيين گرديد.
 والی جديد بامیان که قبلاً در پُست هاى نظامى اجراى وظیفه مینمود، در مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک، در مورد اينکه آیا اداره کردن پُست ملکی برایش مشکل ساز نخواهد بود؟ گفت: "من قبلاً در پُست هايی که کار کردم، همه پست ها نظامی بوده و پولیس بودم، پولیس در خدمت مردم است و کارش نیز با مردم است؛ به این لحاظ هیچ مشکلی را احساس نمیکنم."
لوی پاسوال غلام علی وحدت، از سال ١٣٨٢ به بعد در پُست های مدیر عمومی تقاعد، معاون قوماندانی امنیۀ کابل، استاد در فرقه های ٥ و٣٥ قوماندانى امنیۀ بامیان، قوماندان عمومی زون در کندهار، ريیس عمومی عملیاتهای وزارت داخله و معین تامیناتی وزارت داخله وظیفه اجرا نموده است.
وى افزود که پلانهای کارى اش؛ شامل رشد صنایع توریزم، صنایع کوچک روستايی و میکانیزه نمودن زراعت است؛ تا مردم به اقتصاد خودکفا دسترسى پیدا نمایند.
والى جديد باميان که به درجۀ لیسانس از پوهنځی اقتصاد کابل فارغ گرديده، گفت که بیشتر تلاش دارد تا در راستای توانمندی اقتصادی، طرح و برنامه داشته باشد و بدین منظور، پلانهای محلی حمایت از زراعت و صنایع کوچک را روی دست دارد.
وحدت افزود که پس ازسال 2014 کشورهايی که قبلاً در بازسازی افغانستان سهم فعال داشتند، کم خواهند شد و کمک های شان نیز تقلیل خواهد یافت؛ بدین علت باید پلانها واستراتیژی های ملی ومحلی بر مبنای خودکفايی مردم باشد.
وى، بامیان را یکی از ولایاتى دانست که فقط از طریق زراعت رشد خواهد کرد؛ چنانچه آمار وزارت زراعت مبنی بر حاصلات کچالو از این ولایت، نشان میدهد که امسال ٢٧٥ هزار تن کچالو که بیش از نصف حاصلات کچالو در تمام افغانستان میباشد، برداشت شده است.
والى جديد باميان گفت: "این نشاندهندۀ این است که در زمینۀ دیگر، حبوبات و حاصلات اعم از سبزى و میوه ها، باید برنامه های منظم کاری را روی دست بگیریم؛ تا مردم به اقتصاد خودکفا دست پیدا نموده و از طریق زراعت، مردم را به رفاه برسانیم."
وحدت، صنایع دستی را یکی از صنایع مرغوب و با ارزش ارزیابی نموده، علاوه کرد که اگر صنایع دستی رشد داده شود، منافعش مستقیماً نصیب خانواده هايی خواهد شد که خود به تولید آن اقدام کرده اند.
وی علاوه کرد: "ما باید زمینۀ مارکیت و سهولت برای سازندگان این صنایع را آماده نماييم؛ تا آنان بتوانند صنایع شانرا با کیفیت بهتر و قیمت خوبتر وارد بازار نمایند."
عمده ترین صنایع دستی بامیان؛ قالین، گليم، نمد، برک و دست بافی های زنان از قبیل گلدوزی، خامکدوزی دستکش دوزی و... بوده که از جمله قالین بامیان، دوبار در بازارهای جهانی در آلمان مقام اول را از آن خود کرده است.
برک، يک نوع تکۀ پشمینه اى است که از پشم گوسفند درست میشود واز آن، شلوار، واسکت و چپن ساخته میشود و به اصطلاح محلی به آن "ماشيو" اطلاق مى گردد.
والی بامیان گفت که تلاش میکنند با همکاری مردم، امنیت را حفظ نموده وزمینۀ آمدن سياحان داخلی وخارجی را در بامیان مهیا سازند و زمینه بازسازی را با تلاشها و حمایت از سکتورهای خصوصی سرمایه گذار، انکشاف دهند.
موجوديت دو مجسمۀ مخروبۀ بودا، بند امير(اولين پارک ملى کشور) شهر غلغله، درۀ اژدر و... ، دلالت بر تاريخى و باستانى بودن باميان ميکند و سالانه تعداد زيادى سياحان داخلى و خارجى، ازين ساحات ديدن مى کنند و نه تنها دولت عايد ميکند، بلکه اقتصاد مردم از فروش محصولات زراعتى و صنايع دستى نيز تقويت ميشود.
والى جديد باميان، در مورد کارکردهای حبیبه سرابی والی سابق، گفت که  داکتر سرابی تلاشهای زیادی در بخش امور زیربنايی از جمله سرک کابل – بامیان، بامیان- یکاولنگ و تطبیق ماستر پلان تفصیلی بامیان انجام داده؛ اما به علتى که بامیان از امنیت کامل برخوردار بوده، مردم قناعت ندارند و میگویند که باید بیشتر از این در بخش بازسازى کار ميشد.
اماحبيبه سرابى که ازسال ١٣٨١ الی ١٣٨٣به عنوان وزیر امور زنان در حکومت حامد کرزى ايفاى وظیفه مى کرد، فعاليت هايش را در باميان چشمگير خوانده است.
وى قبلاً در  مصاحبه با پژواک، حمايت از آزادی بیان، تامین امنیت، تامین حقوق شهروندی و بشری را از کارهايش در مدتى که والى بود، عنوان نموده و قیرریزی برخى سرکها و تامین بیش از یک میگاوات برق برای هزاران فامیل را نتیجۀ فعالیت های شخصی خود دانسته است.
حبيبه سرابى، امسال برنده شدن جايزۀ "رامون مگسیسی"  نيز گرديده و آنرا تنها متعلق به خود نه، بلکه مربوط به تمام مردم افغانستان دانست.
 سازمان رامون مگسیسی که مقر آن در مانیلا پایتخت فلیپین است، این جایزه را به اشخاص و سازمان هايی ميدهد که در اجتماع، تغييرات مثبت رونما کرده باشند.  
به گفتۀ سرابى؛ اين جايزه، با توجه به نقشى که وى در بخشهاى خدمات خوب حکومتدارى، حفظ محيط زيست و تعليم و تربيه که ٤٥ درصد دختران در باميان به مکاتب راه پيدا کرده اند، برايش داده شده است.