مصاحبه ها

کابل(پژواک،۱۰سنبله ۹۸): کمیسیون مستقل انتخابات، از انتقال موفقانه مواد حساس به پنج ولایت کشور خبر داده؛ اما می گوید که وضعیت بد امنیتی در برخى ولايات، یک نگرانی بزرگ برای این نهاد میباشد.
مطابق به تقویم انتخابات ریاست جمهوری، انتقال مواد حساس به تاریخ ۸ سنبله از دفتر مرکزی به دفاتر ولایتی آغاز و در ۲۲ سنبله ماه روان، پایان می­یابد.
ذبیح الله سادات سرپرست دفتر سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات، امروز در مصاحبه اختصاصی به پژواک گفت که تاکنون به پنج ولایت از جمله هرات، فراه، بادغیس، پکتیکا و غزنی، مواد حساس و آموزشی منتقل گردیده است.

اسعدآباد (پژواک، ۸ اسد ۹۸): قوماندان امنیۀ کنر میگوید که جهت تامین امنیت انتخابات ریاست جمهوری و مخصوصاً کارزارهای انتخاباتی، آمادگی کامل اتخاذ شده است.
سمونمل شفيق الله سهار قوماندان امنیه ولایت متذکره، طی گفتگوی اختصاصی با آژانس خبری پژواک، اذعان نمود که دراین ولایت دفاتر برخی نامزدان ریاست جمهورى افتتاح شده، ولی تاکنون هیچ نامزد مکتوب رسمی مبنی بر گشایش دفتر، به این اداره تسلیم نکرده است؛ تا آنها پيرامون تامین امنیت آن اقدام نمایند.

کابل(پژواک، ۲۸ حمل ۹۸): یک نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری می گوید که هیچ کسی صلاحیت انحصار کردن پروسه های ملی را ندارد، اما رئیس جمهور غنی با برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، کارزار انتخاباتی خود را پیش می برد.
عنایت الله حفیظ نامزد احتمالی ریاست جمهوری ۱۳۹۸ خورشیدی، از ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک و از قوم هزاره می باشد، سند ماستری از بخش تجارت دارد و چندین سال مشاور وزارت ترانسپورت بوده است، با معاونت جنت خان فهیم، به حیث معاون اول و عبدالجمیل شیرانی به حیث معاون دوم وارد رقابت در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری با ۱۷ نامزد احتمالی دیگر شده است.

کابل(پژواک، ۱۴ حمل ۹۷): رهبری جدید کمیسیون مستقل انتخابات، از شناسایی کارمندان متهم به فساد در سطوح مختلف این نهاد خبر داده می گوید کسانی که انتخابات ولسی جرگه ۱۳۹۷ را به چالش و بحران بردند، برکنار می شوند.

کابل (پژواک، ١١ حمل ۹٨): محمد شهاب حکیمی نامزد احتمالی ریاست جمهوری، ضمن تاکيد بر تنفيذ قانون و تلاش ها براى صلح، می گوید که اگر پيروز شود، حکومت اقتصاد محور را ایجاد مى کند.  
محمد شهاب حکیمی رئیس موسسه مرکز کشف و خنثی سازی ماین "MDC "، استاد پوهنتون کابل، از جمله هجده نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان می باشد.
قرار است اين انتخابات، در ششم ميزان سال روان برگزار شود.
در تکت انتخاباتی انجنیر محمد شهاب حکیمی (صلح، قانونیت و رفاه)، عبدالعلی سرابی به حیث معاون اول و داکتر نورالحبیب حصير، به حیث معاون دوم می باشند.

کابل(پژواک، ۷ حمل ۹۸): محمد ابراهیم الکوزی، با ارزشمند دانستن نقش شهروندان در تامین امنیت، صلح و نجات کشور از وضعیت کنونی، می گوید که در صورت پیروزی در انتخابات، نظام مردم سالار و همه شمول را شکل می دهد.
محمد ابراهیم الکوزی رئیس اجماع ملی مردم افغانستان و رئیس پیشین شورای سرتاسری قوم الکوزی و از نامزدان ناکام انتخابات ولسی جرگه ۱۳۹۷ خورشیدی از ولایت کندهار، این بار با ایجاد ستاد انتخاباتی تحت شعار «مبارزه بر ضد ظلم و بی عدالتی» با معاونت خدیجه غزنوی، به حیث معاون اول و سید سامع کیانی به حیث معاون دوم وارد رقابت در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری با ۱۷ نامزد احتمالی دیگر شده است.

کابل (پژواک، ۲۱ حوت ۹۷): فاروق نجرابی نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری می گوید که جهت به میان آمدن یک نظام مردم سالار، داشتن برنامه های «ملی­گرایانه» افغانستان را به سوی ثبات و رفاه سوق خواهد داد.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، در یک مصاحبه اختصاصی با آژانس خبری پژواک، کارکرد حکومت وحدت ملی را در راستای مبارزه با فساد اداری، افراد سرکش، زورگو و دزدان ستود؛ اما گفت که تقسیم قدرت و سیاسی ساختن ادارات دولتی، کشور را به بحران برد.

کابل (پژواک، ۱۴حوت ۹۷): رحمت الله نبیل با انتقاد از کارکرد رهبران حکومت می گوید که آنان با سیاسی کردن نیروهای امنیتی و موازی ساختن ادارات؛ کشور را به بحران مشروعیت، قانونیت، تنگنای اقتصادی و امنیتی برده اند.

کابل(پژواک، ٢٠جدی ۹۷): سید نورالله جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری، حکومت وحدت ملی را در تامین امنیت و برقراری صلح ناکام خوانده، می گوید که برای عملی شدن این دو نیاز، اقدام به خروج نیروهای خارجی و تعدیل قانون اساسی می کند.
ناکامی حکومت در بخش های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، نفاق افگنی میان اقوام، عدم اراده قاطع حکومت برای تامین صلح و ثبات و مبارزه با فساد از دیگر نگرانی های سید نورالله جلیلی یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۸ می باشد.

کابل (پژواک، ۱٦ جدی ۹۷): نور رحمان لیوال نامزد احتمالی ریاست جمهوری، از نامزدان دیگر خواست که با کمیسیون مستقل انتخابات همکاری کنند تا روند انتخابات، شفاف و عاری از تقلب  باشد و سپس ثبت نام نمایند.
نور رحمان لیوال نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، این اظهارات را به تاریخ ۱۶ جدی، طی مصاحبه اختصاصی با آژانس خبری پژواک ابراز داشت و اذعان کرد که در انتخابات گذشته ولسی جرگه وانمود شد که کمیسیون مستقل انتخابات، ظرفیت برگزاری انتخابات شفاف و به موقع را ندارد و حکومت انتخابات را مورد تمسخر قرار می دهد.
قراراست که انتخابات ریاست جمهوری، به تاریخ ۲۹ سرطان سال ۱۳۹۸ تدویر شود.

کابل (پژواک، ۱۰ جدی ۹۷): محمد حکيم تورسن از نامزدان احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، از کارکرد نظام های پسین انتقاد کرده، می گوید که حکومت وحدت ملی، یکی از ناکام ترین نظام ها در راستای تامین امنیت و رفاه به مردم بوده است.
ناکامی حکومت در بخش های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تامین امنیت، پروسه صلح، مبارزه با فساد اداری و فرار نیروی جوان از کشور، از دیگر نگرانی های محمد حکیم تورسن نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۸ خورشیدی، می باشد.

کابل (پژواک، ۲۴عقرب ۹۷): شیدا محمد ابدالی سفیر پیشین افغانستان مقیم هند و کاندید احتمالی ریاست جمهوری می گوید درصورتیکه با ایجاد حکومت موقت صلح تامین می شود، وی از آن حمایت می کند.
نامبرده درکابل طی مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت که طی چهارسال گذ شته در کشور روحیه وحدت ملی و صلح کمرنگ شده است.
موصوف علاوه کرد که مردم افغانستان و به طور اخص متنفذین لوی کندهار از وی تقاضا کرد تا از سمت اش منحیث سفیر استعفا دهد و برای جلوگیری از منازعات و چالش های جاری در کشور، خط مشی و اقدامات جدید را آغازنماید.

کابل (پژواک، ۲۲ عقرب ۹۷): شیدا محمد ابدالی سفیر اسبق افغانستان مقیم هند و نامزد احتمالی ریاست جمهوری می گوید که موضوع فيصله سه معاون برای ریاست جمهوری و ریاست اجرائیه را لویه جرگه قانونی اساسی خواهد کرد.
نامبرده به تاریخ ۲۲ عقرب، طی مصاحبه اختصاصی به آژانس خبری پژواک گفت که پیرامون انتخابات آینده ریاست جمهوری با احزاب سیاسی، ایتلاف های سیاسی، نهادهای مدنی و سران قومی مشوره ها ادامه دارد.

کندهار(پژواک، ۶ عقرب ۹۷): یکتن از ناظرین انتخابات به نام زیبا می گوید که گرچه انتخابات ولسی جرگه درکندهار، نظیر ولایت های دیگر با مشکلات و تخطی ها همراه بود؛ اما در کُل روند انتخابات خوب بود.
به قول وی، این بار به سبب استفاده از سیستم بایومتریک، موارد تقلب در انتخابات کم است.
نامبرده درمصاحبه با آژانس خبری پژواک گفت که یک هفته بعد از راه اندازی انتخابات ولسی جرگه در ۳۲ ولایت کشور، در کندهار نیز انتخابات همراه با مشکلات و تخطی ها برگزار شد.

قندهار (پژواک، ۶ عقرب ۹۷): حاجی عبدالله باشندۀ ۶۵ ساله شهر قندهار که با جسم نیمه فلج به یک مرکز رای دهی آمده بود، گفت که برای تغییر مثبت رای دادم.
این ریش سفید در مرکز رای دهی لیسۀ ملالی در ناحیه اول شهر قندهار، به آژانس خبری پژواک گفت با آنکه وضعیت صحی آن خوب نبود؛ اما به مرکز رای دهی رفت و از رای خود استفاده کرد.
وی افزود که این، حق من بود که بخاطر محبت به کشور خود، به نامزد مورد علاقه ام رای دهم.
وی افزود که پروسۀ رای دادنش، حدود یک و نیم ساعت طول کشيد و با هیچ مشکل مواجه نشده است.

کابل (پژواک، ٢٢ حمل٩٤): معاون اول رياست اجرايى ميگويد که حکومت وحدت ملى، در شش ماه گذشته دستاوردهاى کم دارد و از هردو رهبر حکومت ميخواهد که مشکلات موجود را هرچه زودتر از بين ببرند.

انجنیرمحمد خان معاون اول ریاست اجرایی، اين اظهارات را امروز (٢٢حمل) در مصاحبه با آژانس خبرى پژواک ابراز داشت.

کابل(پژواک،٢٥جدى ٩٣): انجنيرنصير احمددُرانى نامزد وزير انکشاف دهات مى گويد که بعد از اخذ راى اعتماد از ولسى جرگه، يک ادارۀ ويژه براى شفافيت امور در وزارت ايجاد خواهد کرد.
 انجنير نصيراحمد دُرانى، در کابينۀ جديد حکومت وحدت ملى، از سوى داکتر عبدالله رييس اجرائيه، به حيث نامزد وزير انکشاف دهات پيشنهاد شده است.
قرار است، ولسى جرگه در هفتۀ آينده به ٢٥ وزير  معرفى شدۀ کابينۀ  حکومت وحدت ملى و همچنان به روساى امنيت ملى و رييس  بانک مرکزى  راى اعتماد بدهد.

کابل(پژواک،٢١جدی٩٣): وزير پيشين کار و امور اجتماعى کشور می‌گوید که برنامه هاى رفاه اجتماعى و اشتغالزايى آن وزارت، به دليل "نبود حمايت و امکانات مالى"، موفق نبوده و حکومت جديد به آن توجه کند.
آمنه افضلى که از سال ١٣٨٨ تا حدود يک ماه پيش به حيث وزير کار، امور اجتماعى، شهدا و معلولين کار کرده است؛ در مصاحبه اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که آرزو داشت طى حدود پنج سال گذشته، در قسمت کاهش بيکارى و رفاه اجتماعى دستاوردهای خوبی داشته باشد.

کندهار (پژواک، ٦ قوس ٩٣): رييس شوراى ولايتى کندهار مى گويد که تلاش هاى گسترده اى را براى امنيت، اصلاح در دواير دولتى، جلوگيرى از فساد ادارى و بهبود وضعيت متوقف اقتصادى و انکشافى اين ولايت انجام خواهد داد.
حاجى سيدجان خاکريزوال که در دورۀ گذشته نيز رياست اين شورا را بر عهده داشت، در اين دوره نيز به حيث رييس شوراى ولايتى انتخاب شده است.
خاکريزوال، درمصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که در اين دوره، تعداد شوراى ولايتى کندهار افزايش يافته که به اساس آن، کارهاى مربوطۀ خويش را نسبت به دوره قبلى به شکل بهتر انجام خواهد داد.

باميان (پژواک،٦قوس٩٣): اولين رييس شوراى ولايتى زن در سطح کشور ميگويد که ميخواهد کارکرد زنان در باميان را که سمبوليک خوانده ميشود، به کارکرد واقعى و حقيقى تبديل نموده و ثابت نمايد که زنان، حتى بهتر از مردان نقش بازى کرده مى توانند.
طیبه خاوری جوان فعال و مدنی در انتخاباتى که هفتۀ گذشته برگزار شد، از ٩ رای پنج رای را از آن خود نموده و به اين مقام رسيد.
وى که نامزد مستقل شورای ولایتی بود، درمصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که در بامیان، این ظرفیت به وجود آمده است که نقش نمايشى زنان، کنار گذاشته شود و مردم بدون کدام تبعیض به زنان باور داشته باشند .

کابل (پژواک، ٣ عقرب٩٣): سيدحامد گيلانى کفيل حزب محاذ ملى اسلامى مى گويد که مخالفين مسلح دولت، بايد در پروسۀ وحدت ملى شامل شوند.

گيلانى، اين اظهارات را امروز(٣ عقرب) طى محاصبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک ابراز داشت.

وى افزود که حکومت وحدت ملى، تحت رهبرى داکتر اشرف غنى احمدزى رييس جمهور درکشور ايجاد شده و تامين صلح و ثبات، در اولويت هاى کارى اين حکومت جاى دارد.

موصوف، باور اول در مورد ايجاد رياست اجرائيه در کشور گفت که اين رياست، با درنظرداشت منافع علياى ملى کشور در نظر گرفته شده و يک سرآغاز براى تضمين و تحکيم وحدت ملى ميباشد.

 
ميدان شهر (پژواک، ۲۵ سنبله ۹۳): خانم حلیمه عسکری یکی از نامزدان شورای ولایتی میدان وردک می گوید که از نامزدی به شورای ولایتی پشیمان است.
خانم  عسکری، این سخنان را در یک مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک ابراز داشت.
وی اضافه کرد: "تاخیر در روند انتخابات و به وجود آمدن جنجال ها، از نامزد کردن مرا پشیمان ساخته است."
نامبرده گفت به اثر جنجال های انتخابات ریاست جمهوری، در اعلان نتایج شوراهای ولایتی نیز تاخیر به میان آمده؛ درحالیکه باید نتایج قبلاً اعلان میشد. 

 
جلال آباد (پژواک، ٦ سنبله ٩٣): حاجى دين محمد يکى از سران جهادى و عضو تيم تحول و تداوم، از هردو نامزد ميخواهد که مسووليت خود را با درنظرداشت وضعيت موجود کشور، احساس کرده و افغانستان را با موضوعات کوچک به سوى بحران نکشند.
موصوف، در مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که وضعيت فعلى کشور، روز تا روز بدتر ميشود و اگر هردو نامزد احساس مسووليت نکنند، مسووليت پيش آمدن هرنوع مشکلات به دوش آنها خواهد بود.
وى افزود: "حکومت هيچ موثريت نداشته؛ زيراکه وقت اوج ظلم، جبر و مشکلات است و هر کس در غم خود ميباشد."

 
کابل(پژواک، ١١ حمل ٩٣): آیساف می گوید که این سازمان با نزدیک شدن انتخابات بر دامنه فعالیت های کشفی خود افزوده است ومعلومات استخباراتی خود را برای تامین بهتر امنیت این روند با نیروهای امنیتی افغان شریک می سازد.
جنرال دانیل او داناهو، رئیس مرکز عملیاتی قوماندانی مشترک آیساف در مصاحبه با آژانس خبری پژواک گفت که انتخابات افغانستان به همان اندازه که برای مردم افغانستان مهم است برای دشمنان این کشور نیز مهم است.

 
کندهار(پژواک،٥ حمل ٩٣): سرينا فيضى کانديدای مستقل شوراى ولايتى کندهار مى گويد که ناامنى و حرف هاى مردم، از مشکلات بزرگ در مقابل وى ميباشد؛ اما علاوه بر اين، خود را کانديد کرده و ميخواهد که به مردم خدمت نمايد.
سرينا که اولين بار خود را به شوراى ولايتى کانديد کرده، در مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که نا امنى، اولين مشکل بزرگ در مقابل وى ميباشد و از اثر آن، نميتواند که کمپاين کند و پيام خود را به مردم برساند.
وى افزود که در جامعۀ سنتى مثل کندهار که حتى تعليم نيز براى زنان مشکل است، آمدن به سياست و اجراى فعاليت هاى سياسى، کار بيسار مشکل است.

 
جلال آباد (پژواک،١٩ حوت ٩٢): گل آغا شيرزى کانديداى رياست جمهورى، از حکومت کنونى انتقاد کرده و مى گويد که پاليسى داخلى و خارجى آن، غيرمنظم و غيرثابت ميباشد.
محمدشفيق گل آغا شيرزى، اين اظهارت را در مصاحبۀ اختصاصى طى سفر کمپاينى به شهر جلال آباد ابراز داشت.
وى افزود که سياست چند دورگذشته رييس جمهور حامد کرزى، غيرمنظم بود و تا آخر، سياست خارجى و داخلى خود را ثابت نکرد.
به گفتۀ وى، سياست خارجى افغانستان از حد ناکامى گذشته است.
شيرزى گفت: "کرزى صاحب گاه مى گويد که پاکستان کشور  برادر ماست و گاه هم آنرا دشمن خود ميداند."

 
لشکرگاه (پژواک، ٢٢ حوت٩٢): ولسوال نادعلی هلمند میگوید که وضعیت امنیتی این ولسوالی، بعد از عملیات بیسار خوب شده است.
انجنیر محمد ابراهیم ولسوالی نادعلی، در یک مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت  که حال در پهلوی فراهم شدن زمینۀ انتخابات دراین ولسوالی، پولیس نیز میتواند که جلو کشت کوکنار را بگیرد.
ولسوال افزود که حال تمامی ادارات دولتی دراین ولسوالی فعال شده اند و باشندگان محل، ضرورت ندارند که برای حل مشکلات شان به ولایت بروند.
موصوف دراین مصاحبه گفت که نیروهای امنیتی از قبل برای انتخابات ریاست جمهوری وشوراهای ولایتی در مربوطات نادعلی آماده گرفته اند.

کابل (پژواک، ۱۳ دلو۹۲): عبدالقیوم کرزی کاندید ریاست جمهوری می گوید که در صورت پیروزی، یک حکومت اقتصاد محور را ایجاد خواهد کرد و در تمامی پالیسی های خود، توجه خاص به تقویت اقتصاد در حکومت خواهد داشت.

کرزی می گوید که روابط خود با کشورهای جهان را بر اساس چگونگی اقتصاد تقویت خواهد کرد.

موصوف در مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت: "این جهان، جهان اقتصادی است، مناسبات مردم اقتصادی اند، تمامی مسایل چون معارف، صحت، اردو، ایجاد جوامع مدنی، مسایل کلتوری و سایر چیزهای دیگر بر اقتصاد استوار اند."

 
جلال آباد (پژواک، ٣ دلو ٩٢): والى نورستان ميگويد که از جملۀ ٧٢ مرکز انتخاباتى این ولایت، در ١٨ مرکز آن انتخابات صورت نخواهد گرفت.
محمدتميم نورستانى، امروز در مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که مراکز انتخاباتى، در برخى ساحات ولسوالى هاى نا امن اين ولايت، مسدود خواهد بود.
وى افزود که ١٨ مرکز انتخاباتى در ولسوالى هاى کامديش، برگمتال و وانت وايگل با تهديدات امنيتى مواجه است.
والى نورستان علاوه کرد که درين مراکز بخاطرى انتخابات برگزار شده نخواهد توانست که درآنجا مخالفان مسلح، قوى اند و آنها نمى توانند که با امکانات موجود، امنيت اين مراکز را تامين نمايند.

کابل (پژواک،٣٠ جدى ٩٢): هدايت امين ارسلا، کانديد انتخابات رياست جمهورى مى گويد که تنها از طريق مذاکرات با مخالفين، امنيت در افغانستان، تامین نمی شود، بلکه نيازمند حکومتدارى بهتر، حاکميت قانون و عدالت نيز ميباشد.

ارسلا مى افزايد؛ اگر در انتخابات برنده شود، انجام دادن اين کارها در اولويت وى قرار خواهد داشت.

موصوف در مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که حکومتدارى خوب، تامين عدالت، حاکميت قانون و در عين حال توسعۀ اقتصادى، باعث می شود که مردم افغانستان از حکومت حمايت نمايند.

کابل (پژواک،٣٠ جدى ٩٢): هدايت امين ارسلا، کانديد انتخابات رياست جمهورى مى گويد که تنها از طريق مذاکرات با مخالفين، امنيت در افغانستان، تامین نمی شود، بلکه نيازمند حکومتدارى بهتر، حاکميت قانون و عدالت نيز ميباشد.

ارسلا مى افزايد؛ اگر در انتخابات برنده شود، انجام دادن اين کارها در اولويت وى قرار خواهد داشت.

کابل (پژواک،٢٤جدى٩٢): سردار محمد نادر نعیم نامزد انتخابات سال آیندۀ ریاست جمهوری می گوید که براى محو فساد اداری در کشور، تطبیق قانون و پیشبرد مذاکرات صلح با مخالفان دولت، ارادۀ قاطع دارد.

نعیم می افزايد که در صورت پیروزی در انتخابات؛ تامین امنیت، تطبیق قانون و محو فساد اداری، از جملۀ اولویت های کاری وی می باشد.

موصوف در مصاحبۀ ویژه با آژانس خبری پژواک، فساد اداری در کشور را به سرطان در وجود دولت تشبیه نموده گفت که برای محو این پدیده، نیاز به تطبیق یکسان قانون بالای مردم عام و مقام های بلند رتبۀ دولتی می باشد.

کابل (پژواک، ٢٦ جدى ٩٢): محمدشفيق گل آغا شيرزى، نامزد انتخابات رياست جمهورى مى گويد که اگر موافقت نامه امنيتى با امريکا امضا نگردد و نیروهای بین المللی افغانستان را ترک کنند افغانستان دوباره به لانه تروزیم تبدیل خواهد شد.

 به گفته وی، در چنین شرایطی نیروهای خارجی بار دیگر مجبور خواهند شد دوباره به افغانستان برگردند.

کابل (پژواک،٣جدی٩٢): عبدالرب رسول سیاف نامزد ریاست جمهوری می گوید که مذاکرات صلح، باید با جانب اصلی کشمکش افغانستان صورت بگیرد، نه با طالبان و سایر مخالفان مسلح دولت.

سیاف می گوید که برای تامین امنیت در کشور، نیاز به تعریف دوست و دشمن است.

به باور وی دولت کنونی؛ برای محو ناامنی ها، پروگرام واضح و صریح و در برابر مخالفان مسلح قاطعیت ندارد.

سیاف در مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت: "تطبیق شریعت و قانون بر مخالفان می تواند تا حد زیادى از خرابکاری ها در کشور جلوگیری کند."

 
فیض آباد(پژواک،٢٥ قوس ۹۲): داکتر شاولی الله ادیب والی بدخشان ميگويد كه اكثر مردم بدخشان، به دليل برفبارى و تهديدات امنيتى، از راى دادن محروم خواهند ماند.
والى بدخشان، درمصاحبۀ ويژه با آژانس خبرى پژواک، از اشتراک گستردۀ مردم درپروسه ثبت نام  سخن گفته افزود که مردم بدخشان، علاقمند هستند تا همانند پروسه های قبلی، در انتخابات آينده نیز شرکت کنند.
اما وى افزود که با توجه به وضعیت جوی این ولایت که همه ساله برفباری در فصل بهار ادامه پيدا ميکند، تاریخ تعيين شده براى انتخابات آينده، موقع مناسب نيست.

کابل (پژواک٢٤قوس٩٢): محمد اشرف غنى احمدزى، کانديد رياست جمهورى مى گويد، در صورت پيروزى در انتخابات قانون را به صورت جدى تطبيق مى کند و از تطبيق آن در هر شش ماه به مردم گزارش مى دهد.

وى مى گويد، ١٥ هزار تن از جوانان، محاسن سفيدان و علما را استخدام خواهد کرد، تا در مورد آنعده کسانى که در ادارات دولتى با مشکل مواجه مى شوند و کارهاى شان متوقف مى باشد، به وى گزراش بدهند.

کابل(پژواک، ١٧ قوس٩٢): داوود سطان زوى نامزد رياست جمهورى مى گويد که در صورت موفقيت در انتخابات؛ قانون را بالاى همه افغان ها يکسان عملى می کند و با ثروتمندان در مورد ثروت شان، محاسبه خواهد کرد.

سلطان زوى می گوید، براى بدست آوردن اعتماد و حمايت مردم، اصلاحات را از سطوح بالای حکومت آغاز خواهد نمود.

به باور وی، فساد ادارى در راس مشکلات افغانستان قرار دارد که باعث کُندى روند حکومتدارى خوب، انکشاف اقتصادى، حاکميت قانون و نهادينه شدن دموکراسى در کشور گرديده است.

کابل (پژواک، ۱۰قوس٩٢): عبدالله عبدالله نامزد انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری، شروط تازۀ حامد کرزی برای امضاى موافقتنامه امنیتی با امریکا از جمله مرتبط دانستن آن با انتخابات آینده را غیرعملی خوانده و آن را ملاحظۀ شخصی رییس جمهور می داند.

عبدالله در یک مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک، دیدگاه و راهکارهای خود را برای آیندۀ افغانستان بیان کرد و نسبت به روند کنونی تحولات کشور از جمله موافقتنامه امنیتی میان افغانستان و امریکا نیز واکنش نشان داد.

کابل (پژواک،٤ قوس ٩٢): قطب الدين هلال کانديد رياست جمهورى مى گويد که صلح افغانستان، از اولويت هاى کارى وى خواهد بود و براى آغاز گفتگوى صلح با مخالفين (طالبان و حزب اسلامى)، هیچ شرطی نمى گذارد.

وى مى گويد که حتى گام کوچکى نيز جهت تامين صلح در افغانستان برداشته نشده و در صورت موفقيت، ميخواهد که نخست حرف هاى مخالفين مسلح را بشنود و بعد در مورد خواست هاى شان با آنها بحث نمايد.

هلال درمصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که براى تامين صلح، به هرمنطقۀ دلخواه مخالفين ميرود و"براى جلوگيرى صلح، بهانه هاى کوچک ايجاد نمى کند."

 
باميان (پژواک، ١٦عقرب٩٢): والى جديد باميان ميگويد که از طریق میکانیزه کردن زراعت، رشد صنایع روستايی و توریزم، اقتصاد مردم بامیان را رشد خواهد داد.
لوی پاسوال غلام علی وحدت، به جاى حبيبه سرابى به حيث والى جديد باميان تقرر يافته است.
خانم سرابى به مثابۀ يگانه والى زن در سطح کشور، از سال ١٣٨٤ هجرى شمسى به حيث والى باميان وظيفه اجرا ميکرد؛ اما ماه گذشته استعفا داد و به حيث معاون دوم داکتر زلمى رسول نامزد رياست جمهورى تعيين گرديد.

کابل (پژواک،٢١ میزان ٩٢): مسوولان فدراسیون فوتبال کشور می گویند که تا کنون بخش عمدۀ کمک نقدی وعده شده از سوی مقامات ارشد دولتی، اعضای شورای ملی و تاجران به تیم ملی، عملی نشده است.
محمد یوسف کارگر معاون فنی فدراسیون و مربی تیم ملی فوتبال، به آژانس خبری پژواک گفت: در صورتى که این وضعیت ادامه پیدا کند، تا آخر ماه جاری جزئیات این وعده خلافی افشا خواهد شد.
تیم ملی فوتبال کشور، ۲۱ سنبله در یک بازی دیدنی که در شهر کتماندو پایتخت نیپال برگزار شد، تیم ملی هندوستان را با نتیجۀ دو برصفر شکست داد و جام قهرمانی کشورهای جنوب آسیا را از آن خود کرد.

 
اسعدآباد(پژواک، ٢٠ ميزان ٩٢): والى کنر شايعات که گويا ملا فضل الله، يکى از قوماندانان  طالبان پاکستانى در کنر مستقر بوده و يا هم کشته شده ؛ رد کرد.
از چندى بدينسو گزارش ها در  برخى رسانه ها منتشرگرديده که  گويا مولانا فضل الله رهبر طالبان سوات پاکستان، طى يک درگيرى با طالبان افغانى در کنر کشته و يا هم جراحت برداشته است.
شجاع الملک جلاله والى کنر، امروز ( ٢٠ ميزان) در مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که چنين يک رويداد در ولسوالى غازى آباد اين ولايت  صورت نگرفته  است .

 
شهرغزنى (پژواک،٨ ميزان٩٢): رييس عمومى پوليس محلى مى گويد که يکتعداد حلقات داخلى و بيرونى، با پوليس محلى مخالفت دارند.
جنرال عليشاه احمدزى رييس عمومى پوليس محلى در چوکات وزارت داخله، ديروز ضمن سفر به ولسوالى اندر ولايت غزنى، از صفوف پوليس محلى ديدار کرد.
موصوف، در جريان اين سفر در يک مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک گفت که يکتعداد حلقات داخلى و خارجى، نمى خواهند امنيت و پوليس محلى در کشور وجود داشته باشد.
به گفتۀ وى، اين حلقات تلاش دارند تا مردم را براى قيام و شکايت در مقابل پوليس محلى تشويق نمايند.
اما جنرال احمدزى از کدام حلقۀ ويژه و شخص نام نبرد.

 
کندهار (پژواک، ١٣ سنبله ٩٢): قوماندان قول اردوى ملى ٢٠٥ اتل در جنوب مى گويد که نيروهاى خارجى، در حال خروج از ولايات جنوبى هستند و تاکنون ١٨٨ مرکز نظامى خود را به نيروهاى افغان سپرده اند.
تورنجرال عبدالحميد حميد، ديروز در يک مصاحبه با آژانس خبرى پژواک گفت که نيروهاى خارجى، اکنون مسووليت هاى خود در ولايات جنوبى ارزگان و دايکندى را کاملاً به نيروهاى افغان سپرده؛ اما از ولايات کندهار و زابل در حال خارج شدن هستند.
وى افزود که نيروهاى آيساف، ٢٣٥ پايگاه نظامى در شهرها، مراکز ولسوالى ها و قريه جات ساخته بودند که اکنون از جمع آن ١٨٨ مرکز به اردوى ملى سپرده شده است.

 
کابل (پژواک،٢سنبله ٩٢): "دولت و خارجى ها ارادۀ قوى بخاطر پيشبُرد مذاکرات صلح ندارند و علايمى هم ديده نميشود که در افغانستان صلح تامين شود."
قطب الدين "هلال" يکى از اعضاى ارشد حزب اسلامى به رهبرى گلبدين حکمتيار در گفتگوى اختصاصى با آژانس خبرى پژواک باابراز اين مطلب گفت: شک و ترديد وجود دارد که خارجى ها قصداً نميخواهند در افغانستان صلح و ثبات تامين شود.
وى افزود که شايد خارجى ها منفعت شان را در ادامۀ جنگ در افغانستان مى بينند.
هلال علاوه کرد که افغانها متفرق هستند و براى روند صلح و تامين امنيت و ثبات در افغانستان، از هرچه بيشتر، به وحدت و يکپارچگى نياز  است.

 
کابل (پژواک، ٢٩ اسد ٩٢): سخنگوی آیساف می گوید که نظامیان خارجی، مطابق با برنامۀ خروج از افغانستان، بیش از ٧٠٠ پایگاه بزرگ و کوچک را ترک گفته و بخش عمدۀ آن، به جانب افغانستان سپرده شده است.
جنرال هاینس فیلدمن که به تازگی به سمت سخنگوی آیساف انتخاب شده است، در یک گفتگوى اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت: این سازمان اطمینان دارد که نیروهای امنیتی افغان، توانمندی لازم برای تامین امنیت کشور خود را به دست آورده اند.

 
جلال آباد (پژواک،٢٣ اسد ٩٢): رييس کانال ننگرهار ادعا ميکند که شمارى از وکلاى اين ولايت در ولسى جرگه، مانع بازسازى کانال اين ولايت ميشوند.
انجنير زيارت گل راحل رييس کانال ننگرهار، امروز (٢٣ اسد) در يک مصاحبۀ خاص، به آژانس خبرى پژواک گفت که حدود يک و نيم سال قبل، بانک انکشافى آسيايى ٢٥ ميليون دالر را براى بازسازى کانال ننگرهار کمک نموده است.
وى افزود که از اثر بعضى مشکلات و مداخلۀ وکلا، تاکنون کارهاى بازسازى اين کانال آغاز نشده است.
وى علاوه کرد که به اضافۀ کمک بانک انکشافى آسيايى، کشور ايتاليا نيز براى بازسازى اين کانال يک ميليون دالر کمک نموده است.

 
جلال آباد(پژواک،١٨ اسد٩٢): انجنیر سید اکرام منشی ولسی جرگه میگوید که دشمنان افغانستان، شایعات برگزارنشدن انتخابات آینده را در کشور پخش میکنند.
سید اکرام پاچا در یک مصاحبۀ خاص با آژانس خبری پژواک گفت که انتخابات، برگزار شدنی است وهرکس که میگوید برگزاری انتخابات امکان ندارد، ذهنیت های عامۀ مردم را مغشوش میکند.
قرار است انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی کشور، به تاریخ ١٦ حمل سال ١٣٩٣برگزار شود؛ اما شماری از حلقات سخن عدم برگزاری این انتخابات را میزنند.

 
جلال اباد (پژواک، ٢٠ اسد ٩٢): محمد حنيف گرديوال معاون والى ننگرهار ميگويد که مشکلات امنيتى در اين ولايت با گذشت هر روز بيشتر می شوند.
گرديوال در یک مصاحبه اختصاصی با آژانس خبرى پژواک گفت که همزمان با افزایش مشکلات امنيتى در سراسر کشور، وضعيت امنيتى در ننگرهار نیز  خراب شده است.
وى گفت:" از این که امنیت ننگرهار نسبت به دو سال پیش خراب تر شده است، هيچکس نمی تواند چشم پوشی کند."
گردیوال از افزایش تحرکات مخالفين نسبت به گذشته  خبر داد اما در مورد علت آن توضیح نداد.

 
تالقان (پژواک،١٩اسد٩٢): رياست امور زنان ولايت تخار ميگويد كه امسال، آمار خشونت عليه زنان و دختران، به تناسب سال گذشته افزايش يافته؛ اما به دوسيه های مجرمين رسيدگی صورت گرفته است.
رزم آرا حواش رييس امور زنان تخار، درمصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت كه درچهار ماه نخست سالجارى، آمار خشونت علیه زنان و دختران به ۱۸۰ قضیه رسیده؛ حال آنکه در مدت مشابه سال قبل، اين آمار به بیش از۱۰۰ مورد میرسید.

 
تالقان (پژواک،٥ اسد  ۹۲): عبداللطيف ابراهيمی که بعد از تظاهرات و تشنجات شمارى از مردم بر ضد والى سابق، به حيث والى جديد تخار تعيين گرديده، تلاش براى تامین عدالت اجتماعی و تقویت همبستگی میان اقوام ساکن در این ولایت را، از اولويت هاى کارى خود عنوان کرد.
ابراهيمى برادر رييس ولسى جرگه، به تاريخ ۲۴ سرطان پس از آن، به جاى احمد فیصل بیگزادوالى سابق، به مسوولان اين ولايت معرفى شد که ولايت تخار در اوایل ماه سرطان، صحنۀ اعتراض های يک هفته يى صدها تن بود و در جريان خشونت ها، سه تن کشته شد و بيش از پنجاه تن جراحت برداشت.

 
اسعد آباد (پژواک، 5 اسد 92): والی جدید کنر میگوید که تامین امنیت در اولویت های کارى وی قرار دارد و از سوی دیگر، با مخالفین مسلح که توسط برخورد نادرست مسوولین دولتی به کوه ها بالا شده اند، آشتی خواهد کرد.
شجاع الملک جلاله باشندۀ ولسوالی غازی آباد کنر و مشاور اسبق رییس جمهور، هفتۀ گذشته به حیث والی کنر تعیين شد؛ وی در زمان جهاد، عضو جبهۀ نجات ملی به رهبری صبغت الله مجددی بود.
جلاله، در مصاحبه خاص با آژانس خبری پژواک گفت که رییس جمهور، به وی اعتماد کرده است و مردم نیز باوی هستند؛ تلاش میکند که اعتماد رییس جمهور و مردم را نگهدارد.

کابل (پژواک، ٢٨حمل٩٢): "شجاعت و مقاومتم در برابر طالبان، بزرگان قوم را متوجه ساخت که برایم پیشنهاد نامزد شدن درانتخابات شورای ولایتی را نمایند."
اين گفتۀ مرجان، يگانه زن درشوراى ولايتى ارزگان است که توانسته باتحمل مشکلات فراوان و مبارزه با دیدگاه های سنتی جامعه، به شورای ولایتی راه يابد.
ارزگان ازجمله ولایات ناامن درکشوراست که به دلیل کمبود زمینه های آموزشی ونگرانی ازکمرنگ بودن مشارکت زنان درعرصه های مختلف اجتماعی به ویژه همسرحدبودن با ولایات ناامن دیگر، همواره از آن در رسانه ها نام برده میشود.

 
باميان (پژواک، ٢٥ ثور٩٢): "نیروهای امنیتی، باید نسبت به مخالفان مسلح تجهیزات و تسلیحات بيشتر داشته باشند تا در صورت حملات، بتوانند از دایکندی دفاع نموده و امنیت را تامين نمايند."
اين اظهارات عبدالحق شفق والی جدید دایکندی است، که براساس پیشنهاد اداره مستقل ارگان‌های محلی و حُکم رياست جمهورى، از تاريخ١٥ ثور بدينسو به جاى قربانعلی ارزگانی، منحيث والى دايکندى تقرر يافته است.

 
چاريکار(پژواک، ٢٩ جوزا ٩٢): دوشيزه سروناز هاشمى مى گويد که قتل برادرش او را واداشته تا لباس مردانه بپوشد، باخود تفنگچه داشته باشد و چون مردها درعرصۀ تجارت فعاليت کند.
خانم سروناز هاشمی که ٣٢ سال عمر دارد، از باشندگان منطقۀ صوفیان لغمانی مرکز ولایت پروان است.
هاشمى در موتر کرولاى شخصى که خودش رانندگى مى کرد، وارد محل تعيين شدۀ مصاحبه با آژانس خبرى پژوک در شهر چاريکار مرکز پروان گرديد.
وى درحاليکه عينک هاى سياه مردانه به چشم و تفنگچه اى نيز با خود داشت، با جرئت کامل و حرکات مردانه با خبرنگار آژانس خبرى پژواک داخل صحبت شد.

 
نيلى (پژواک، ١٣ جوزا ٩٢): مسوولان محلى ولسوالى کجران ولايت دايکندى، بازسازی را ضعیف   خوانده و از نبود پل، مشکلات امنيتى و کمبود مراکز صحى و تعليمى شکايت مى کنند.
به گفتۀ آنان مشکلات مردم کجران به حدی است که همه ساله چهارماه، راه مواصلاتی شان با ولسوالی کیتی و ازطریق آن به نيلى مرکز دایکندی، بخاطر نبود پل قطع بوده و نمیتوانند با موتر رفت وآمد کنند.
ولسوالی کجران، درقسمت جنوبشرق نیلی قرار گرفته و باولایات هلمند و ارزگان سرحد دارد. طبق آخرین سروی مونوگرافی که سال قبل، توسط احصائيه مرکزی صورت گرفت، کجران جمعیتى بالغ برپنجاه هزار نفر دارد.

 
باميان (پژواک، ٢٠ حمل ٩٢): مسوولان محلى درباميان ميگويند که آثار تاريخى درآن ولايت، درمعرض تهديد قراردارد و اگر به آبدات تاريخى و صنعت توريزم توجه شود، باميان به يک مرکز بزرگ توريستى درآسيا مبدل خواهد شد.
کبير دادرس رييس اطلاعات و فرهنگ باميان، امروز(٢٠ حمل) درگفتگوى اختصاصى با خبرنگار آژانس خبرى پژواک، با اشاره به اينکه تهديدهاى امنيتى، صنعت توريزم را متاثر کرده است، گفت که توجه به صنعت توریزم، دربلند بردن اقتصاد اين ولايت نقش مهم دارد.

 
فيض آباد (پژواک،٨ حمل ٩٢): قوماندان قول اردوى ٢٠٩ شاهين مى گويد که شمار محدودى از اتباع خارجى در ولسوالى وردوج ولايت بدخشان در کنار طالبان مسلح محلى مى جنگند.
بريد جنرال زلمى ويسا قوماندان قول اردوى ٢٠٩ شاهين درزون شمال در مصاحبه با آژانس خبرى پژواک گفت که آنان عمليات تصفيوى موسوم به ( غشى) را از ١٨ حوت سال گذشته بدينسو در اين ولسوالى آغاز نموده اند که تا حال ادامه دارد.

 
ميمنه( پژواک،١٠ حوت٩١): يک جوان در ولايت فارياب دستگاهى ساخته است که برق را تا دو روز ذخيره نموده و در صورت ضعيفى ولتاژ برق تا سه پايه کمپيوتر دسک تاپ را روشن مى نمايد.
اين جوان،خير محمد ضيايى نام دارد و محصل سال چهارم ديپارتمنت فزيک پوهنځى ساينس پوهنتون فارياب است.
اين دستگاه در تشخيص ساحۀ برق، نمايش ساحۀ برقى-مقناطيسى، تقويت ولتاژ، مقاومت هاى موازى و مسلسل برق، قانون دست راست و چپ، قانون امپير، ژول، اوم، کرشوف و نقطۀ منشعب برق بکار مى رود.

 
شهر قلات ( پژواک ٤ حوت ٩١) : رييس صحت عامۀ زابل مى گويد،در اين  ولايت بر علاوه کمبود دوا ، مشکل جدى کمبود داکتران وجود دارد و در سه ولسوالى اين ولايت نرسان کارهاى داکتران را انجام مى دهند.
داکتر لعل محمد توخى رييس صحت عامۀ زابل به آژانس خبرى پژواک گفت که در اين ولايت ٢١ مرکز صحى فعاليت دارد، اما به دليل کمبود داکتران نيازمندى را رفع کرده نمى تواند.
به گفتۀ وى، در ولسوالى هاى داى چوپان ، ارغنداب و خاک افغان اين ولايت نرسان بر جاى داکتران کار مى کنند.

 
مزارشريف: (پژواک، اول حوت۹۱): رييس حزب جنبش ملی اسلامی می گويد که وی عضو جبهۀ ملی نيست و نه هم حزب وی، جزء جبهه است.
به تاريخ ۲۶ دلو سال روان، ۹ عضو جنبش حزب ملی اسلامی افغانستان، طی نشستى در شبرغان که با شرکت جنرال عبدالرشيد دوستم عضو مهم اين حزب برگزار شده بود، از وظايف حزبی اش برکناراعلام شد.
سيد نورالله سادات رييس حزب جنبش نيز شامل اين افراد برکنار شده بود.

 
مزارشريف (پژواک، ۲۹ دلو۹۱): رهبر حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان می گويد که جنرال دوستم با استفاده از افراد مسلح غيرمسوولش، مردم ملکی را تحت تاثير آورده و تلاش تجزيۀ اين حزب را دارد.
سيد نورالله سادات که در مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک، خود را رييس حزب جنبش اسلامی معرفی کرد، گفت که تغييرات اعلام شدۀ اخير به خواست و فرمايش جنرال عبدالرشيد دوستم را، تقبيح نموده و شديداً رد می کند.
به تاريخ ۲۶ دلو سال روان، ۹ عضو حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان، در نشست دايرشده در شبرغان، در مقابل جنرال عبدالرشيد دوستم عضو ارشد اين حزب، از وظايف حزبی سبکدوش اعلام شده اند.

جلال آباد (پژواک، اول حوت ۹۱): فضل الله مجددی والی لغمان می گويد که شماری از مامورين دولتی اين ولايت در غصب زمين هاى دولتی دخيل اند.
مجددی، اين اظهارات را امروز (اول حوت) در مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک بيان داشت.
والی لغمان درمورد غصب زمين ها گفت که برخی زمين های دولتی مربوط لغمان، غصب شده و اين را نيز رد نمی کند که گويا شماری از مسوولين دولتی، در غصب اين زمين ها دخيل اند.
وی علاوه کرد: "ما يک کميسيون را در مورد جلوگيری از غصب زمين ايجاد نموده ايم."
به گفتۀ وی،  در اين راستا تصاميم جدی اتخاذ نموده که آنرا در آيندۀ نزديک عملی خواهد کرد.

 
جلال آباد (پژواک، ١٦ دلو٩١): رييس مشرانوجرگه ميگويد که فساد ادارى، غصب زمين و متوقف شدن کارهاى بازسازى در ولايت ننگرهار، باشندگان اين ولايت را نگران کرده است.
 اين مطلب را فضل هادى مسلميار رييس مشرانوجرگه، امروز (١٦ دلو) در شهر جلال آباد، در يک مصاحبۀ ويژه با آژانس خبرى پژواک اظهار داشت.
 وى افزود که از دو سال گذشته بدينسو، کارهاى بازسازى در ولايت ننگرهار متوقف شده است.
 مسلميار علاوه کرد که مسوولين ولايتى و نمايندگان مردم ننگرهار در شوراى ملى، مسووليت خود را در مورد بازسازى اين ولايت انجام نداده اند.

 
کابل ( پژواک ١٢ دلو ٩١): روشنا خالد يگانه سخنگوى زن در سطح کشور مى گويد که به دليل انجام وظيفه در اين سمت تهديد مى شود و احتمالا پسرانش نيز به همين دليل ربوده شده بودند.
اين خانم ٣٧ ساله باشنده اصلی منطقه قاضی خیل ولسوالی حصۀ اول  کوهستان ولایت کاپیسا است، اما از سى سال به اين طرف در پروان مسکن گزین شده و اکنون در حوزۀ  هشتم شهر چاریکار مرکز پروان با دو پسر ، یک دختر و شوهرش زنده گی مى کند.
روشنا خالد  از بخش ساينس پوهنځى تعليم و تربيه موسسه تحصيلات عالى پروان فارغ شده است .

 
جلال آباد (پژواک، ۲۵ جدی۹۱): رييس برق ننگرهار ميگويد که برخى ادارات دولتی  حدود ۸۰۰ ميليون افغانی از  بابت صرفيه برق قرضدار ميباشند .
محب الرحمن مومند رييس برق ننگرهار، به تاريخ (۲۵ جدی) در مصاحبۀ اختصاصی به آژانس خبری پژواک گفت که به شمول مقام ولايت، شمار زيادی از رياست های دولتی بيش از ۸۰۰ ميليون افغانی قرضدار اند، که تا حال نيز آن را پرداخت نکرده اند.
  وی علاوه نمود: "برخى ادارات دولتى قرض های خود را پرداخت نکرده  اند وتا کنون هيچ رابطه دراين مورد با ما نگرفته اند ."

 
مزار شريف (پژواک، ١٨ جدى ٩١): يک دهقان ولايت بلخ، براى اولين بار توانسته است برای آبياری زمين هاى خود، ماشين کشيدن آب با انرژی بادی، بسازد.
اين ماشين، توسط يک پکه می چرخد؛ پکه با يک پايۀ آهنی بسته شده، که با چرخيدن آن، آب از طريق پمپى که در قسمت تحتانی پايه نصب شده، می برايد.
پکۀ باد، با هشت متر ارتفاع از زمين نصب شده، که با چرخيدن خود، پمپ را به حرکت مى آورد؛ به هر اندازه که پکه توسط باد سرعت يابد، پمپ نيز به همان اندازه آب بيشتر را ازمين خارج ميکند.
عبدالرحيم سازندۀ اين ماشين ميگويد که اين ماشين را هشت سال قبل ساخته و تا حال از آن استفاده می کند.

 
مزارشریف (پژواک،٣جدى٩١) مسوول پروسه دایاگ شمال میگوید: افراد مسلح غیرقانونی که از زمان های گذشته باقی مانده اند، در ناامنی های این زون دست دارند. 
جنرال عبدالمنان مسوول پروسه دایاگ در زون شمال به تاریخ ٣جدی در مصاحبۀ اختصاصى با پژواک گفت: ده ها گروه مسلح غیرقانونی که از زمان گذشته باقی مانده اند، حالا هم به خاطر مصوونیت سلاح و قاچاق موادمخدر شان، در ناامنی های منطقه دست دارند.
موصوف افزود که در مناطق نسبتاً ناامن شمال، موجودیت طالبان به حدى نیست که کنترول شده نتواند.

 
مزارشريف (پژواک، ۲۷ قوس۹۱): يک پوليس نظم عامه در ولايت بلخ، از ده ماه بدينسو برای تامين صلح و محو فساد در کشور، روزه ميگيرد.
اين پوليس ۳۲ ساله، نظام الدين فروتن نام دارد و باشندۀ ولايت بغلان است.
وی اکنون درآمريت تخنيکی  لوای شش زون نظم عامۀ شمال ايفای وظيفه می نمايد.
نظام الدين فروتن، به تاريخ ۲۷ قوس در مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت: "روزه به خاطری ميگيرم که مسوولين با ديدن ما احساس شرم کنند؛ صلح بيارند و از فساد اداری دست بردارند."

 
جلال آباد (پژواک، ۲۰ قوس۹۱): انيسه عمرانی رييس امور زنان ولايت ننگرهار می گويد بعضی موسساتی که در ولايت ننگرهار برای زنان کار می کنند، غيرقانونی بوده و از اين رياست جواز نگرفته اند.
انيسه عمرانی رييس امور زنان اين ولايت، امروز (٢٠قوس)، در مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت: اداراتی موجود اند که از دونرها پول ميگيرند؛ اما بدون آنکه رياست امور زنان را در جريان بگذارند، کارهايی را انجام ميدهند.
وی افزود: "آنان بخاطرى رياست زنان را در جريان نمی گذارند که ما از کارهای ايشان تفتيش ميکنيم و آنها نمی خواهند که به اثر تفتيش، فساد کاری شان افشا گردد."

 
 هرات (پژواک،١٩ قوس٩١): يگانه رييس زن څارنوالى استيناف در سطح کشور در ولايت هرات مى گويد که باوجود مشکلات و تهديدها عدالت را در پرتو قانون پياده نموده و در برابر مجرمين، هيچگونه دلسوزى و رعايتى نکرده است.
اين خانم، ماريا بشير نام دارد و در سال ٢٠١١ ميلادى، از سوى وزارت امور خارجۀ امريکا در کنار ١٠ زن ديگر جهان، لقب و جايزۀ زن شجاع را به دست آورده است.
وى که پنج سال قبل به حيث رييس څارنوالى استيناف هرات تقرر يافته و يگانه زنى است که به سطح کشور چنين مقامى را به عهده دارد، مى گويد که صدها دوسيۀ خشونت عليه زنان را بررسى نموده و به محکمه سپرده است.

 
باميان (پژواک، ١٦عقرب٩١): يگانه شاروال زن به سطح کشور  در ولايت دايکندى ميگويد که وى اولين ماسترپلان شهرنيلى را عملى نموده؛ اما نبود بودجۀ انکشافى از سوى دولت، عمده ترين مشکل در راه تطبيق پلان هايش محسوب مى شود.
اين زن، عذرا جعفری نام دارد و از چهار سال بدينسو به حيث شاروال در نيلى مرکز دايکندى ايفاى وظيفه ميکند؛  وى يگانه شاروال زن به سطح کشور است, حال آنکه ساير شاروال ها در ديگر ولايات ، مرد مى باشند.
شاروال نيلى ميگويد که در مدت کارش، تا حدى سيماى شهر نيلى را با تطبيق ماسترپلان، دگرگون ساخته و در تلاش است تا شهر را همگام با همکارى مردم پيشرفته سازد.

 
 کندهار (پژواک ٣٠ سرطان ٩٢): شاروال کندهار ميگويد گرچه در سال گذشته و جارى ٤٠ کيلومتر سرک در شهر قندهار را به شکل اساسى قيرريزى کرده؛ اما اين شهر به ٣٠٠ کيلومتر سرک قيرريزى شده، ضرورت دارد.
 محمدعمرعمر شاروال کندهار، در مصاحبۀ خاص با آژانس خبرى پژواک گفت که اخيراً نفوس شهر کندهار به ١،٥ميليون تن رسیده و همچنان ناحيه ها نيز از ١٠به ١٥ناحیه افزایش یافته است.
 وى افزود که نفوس کندهار نـسبت به گذشته افزايش يافته، و اين افزايش در تعيين حدود شهر، يک مشکل جدى را به ميان آورده؛ اما براین مشکل کار جريان دارد و به زودى حدود شهر تعيين خواهد شد.

 
باميان( پژواک،٢قوس٩١):يگانه والی زن به سطح کشوردربامیان قیرریزی برخى سرکها وتامین بیش از یک میگاوات برق برای هزاران فامیل را نتیجۀ فعالیت های شخصی خود دانسته وانکشاف صنعت توریزم را مهمترين پلان آيندۀ خود مى خواند.
اين زن،حبیبه سرابی  نام دارد و ازهشت سال بدينسو به حيث والى باميان ايفاى وظيفه ميکند.
وى ميگويد که مهمترین کارکردهايش دراين مدت، احداث، جغل اندازى وقيرريزى ١٥٠ کیلومترسرک بوده که بيش از يکصد کيلو متر آن قير شده است، در حالى که هشت سال قبل، يک وجب سرک قير هم در باميان وجود نداشت.

 
جلال آباد (پژواک،٢٤ حمل ٩٢): داکتر انوارالحق احدی عضو مرکزی حزب افغان ملت و وزیر تجارت  میگوید که برخى حلقات سیاسی، تلاشهای خود را در مورد اجماع ملی برای انتخابات آیندۀ ریاست جمهورى در کابل، آغاز کرده اند.
داکتر احدی، این اظهارات را روز گذشته در جلال آباد، طی مصاحبۀ خاص با آژانس خبری پژواک بیان کرد.
وی افزود که تلاش های اجماع ملی، سبب خواهد شد تا تعداد کاندیدان در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری کم شود و یک کاندید بتواند با آراى بلند، برندۀ انتخابات ریاست جمهوری آیندۀ کشور گردد.

 
 جلال آباد (پژواک، ٩ سرطان ٩٢): قوماندانى امنيۀ ننگرهار مى گويد که پاکستان، به شکل مستقيم و غيرمستقيم، با مخالفين مسلح در ننگرهار کمک مى نمايد.
اين مطلب را سمونوال معصوم خان هاشمى، آمر امنيت قوماندانى امنيۀ ننگرهار، به تاريخ (٩ سرطان) در مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک ابراز داشت.
 وى افزود که استخبارات پاکستان و شمارى از حلقات ديگر، کمک هاى خودرا اخيراً با مخالفين مسلح در ننگرهار بيشتر کرده اند.
 سمونوال هاشمى گفت که براى آنها به اثبات رسيده که پاکستان، با حلقات مسلح در ننگرهار کمک کرده و آنها را به فعاليت هاى تخريبى تشويق مى نمايد.

مزارشريف (پژواک، ٧ حمل ٩٢): پوليسى که به هدف جلوگيرى از فساد و رساندن پيام صلح به طالبان مسلح روزه گرفته بود، از روزه گرفتن وى يک سال سپرى شد.
آژانس خبرى پژواک، بار اول حدود سه ماه قبل با نظام الدين فروتن پوليس نظام عامۀ زون شمال ولايت بلخ مصاحبه کرده و گفته بود که از ده ماه بدينسو، به هدف محو فساد و صلح روزه ميگيرد.
موصوف، در مصاحبۀ اختصاصى با پژواک به تاريخ (٧ حمل) گفت که از روزه گرفتن وى، يک سال سپرى شد.
فروتن باشنده ولايت بغلان که ٣٢  سال عمر دارد، پدر پنج اولاد است. 
موصوف اکنون در آمريت تخنيکى لواى نمبر ٦ پوليس نظم عامه زون شمال، وظيفه دارد.

کابل (پژواک، ١٦ثور ٩٢): رهبر قيام کنندگان ضد طالبان مسلح در ولسوالی مقر می گوید که قسمت هاى بيشتر ولسوالی مقر را، از وجود طالبان پاکسازی کرده اند و اگر با آنها کمک صورت گیرد، از ولسوالی های همسایۀ مقر، گیلان و آب بند، طالبان مسلح را نیز متواری ميکنند.
سید علی رهبر قیام مردمی علیه مخالفین مسلح در مقر، در مصاحبۀ اختصاصی با آژانس خبری پژواک گفت که در چهار ماه گذشته، مناطق وسیع ولسوالی مقر را از وجود طالبان تصفیه کرده و از ١٥٢قريۀ اين منطقه، افراد مسلح را بيرون رانده اند. 

شهرغزنی (پژواک،٩ ثور٩٢): منشى شوراى صلح ولايت غزنى ميگويد که طالبان غزنی، هیچگاه نمیخواهند با پروسه صلح یکجا شوند؛ آنها جنگ میکنند و هدف شان تباه کردن پشتون ها است.
خلیل هوتک منشی کمیته شورای ولایتی صلح غزنی، درمصاحبۀ خاص با آژانس خبری پژواک گفت: هنگامیکه آنها با طالبان مسلح مذاکره انجام میدهند، آنها را تهدید به مرگ میکنند.
به گفتۀ وی، از زمانى که شورای صلح در ولایت غزنی ایجاد شده، طالبان مسلح هیچ جواب مثبتى به گفته های شان نداده است.
موصوف افزود که طالبان مسلح، صلاحیت صلح را در کشور ندارند و این صلاحیت تنها در دست کشور پاکستان است.

کابل (پژواک، ٢٨حمل٩٢): "شجاعت و مقاومتم در برابر طالبان، بزرگان قوم را متوجه ساخت که برایم پیشنهاد نامزد شدن درانتخابات شورای ولایتی را نمایند."
اين گفتۀ مرجان، يگانه زن درشوراى ولايتى ارزگان است که توانسته باتحمل مشکلات فراوان و مبارزه با دیدگاه های سنتی جامعه، به شورای ولایتی راه يابد.
ارزگان ازجمله ولایات ناامن درکشوراست که به دلیل کمبود زمینه های آموزشی ونگرانی ازکمرنگ بودن مشارکت زنان درعرصه های مختلف اجتماعی به ویژه همسرحدبودن با ولایات ناامن دیگر، همواره از آن در رسانه ها نام برده میشود.

شهر کابل (پژواک، ٢٦حوت٩٢): رييس دارالانشاى کميسيون مستقل انتخابات مى گويد ليست مکمل آنعده افراد موظف را در دست دارد که در انتخابات گذشته، مردم از آنها شکايت داشتند و آنها که تخطى ها را انجام داده بودند، دوباره چانس کار در انتخابات را نخواهند داشت.
ضياءالحق امرخيل رييس دارالانشاى کميسيون مستقل انتخابات، در مصاحبۀ اختصاصى با پژواک گفت که قانون انتخابات، بايد هرچه زودتر از سوى شوراى ملى تصويب گردد؛ اين نه تنها به نفع کميسيون انتخابات، بلکه به نفع مردم افغانستان تمام ميشود و به تعويق افتادن آن، مانعى در مقابل تمامى پروسه است.

حاجى ستانه گل يک افغان ٥٢ ساله ميگويد: ((نان خودرا بايد نصف کنيم، اما فوج خودرا تقويه نمايم، تاکه نيروهاى خارجى از کشور برآيند و افغان ها حفاظت خانه شانرا خود شان کنند.)) 
حاجى ستانه باشندۀ قريۀ شويندى ولسوالى سروبى ولايت کابل که فعلاً در ايالت سرحد پاکستان در کمپ اکوړه خټک مصروف پرورش زنبور عسل است، در جهاد مردم افغانستان که عليه تجاوز شوروى اسبق انجام يافت سهم گرفته است.
موصوف به تاريخ ٥ ميزان در يک مصاحبۀ اختصاصى با آژانس خبرى پژواک، از جامعه جهانى خواست که اگر در صدد حل مشکل افغانستان باشد، بايد در تقويۀ نيروهاى مسلح افغان کمک نمايد. 

مرد نابيناى ٨٥ ساله در کابل  مى گويد: (( به کمک نواسۀ  ١٢ ساله ام به مرکز توزيع کارت راى دهى رفتم و کارت گرفتم ؛ در روز انتخابات هم با  نواسه خود ميروم و راى ميتم .))
اين پيرمرد که محمد عالم نام دارد، مى گويد که در انتخابات پنج سال قبل رياست جمهورى ، به دليل مشکلاتى که داشت ،کارت راى دهى نگرفته بود، اما اکنون کارت دارد و بى صبرانه انتظار روز انتخابات ( ٢٩ اسد )  را ميکشد.